Boekwinkels boeren goed in Kinderboekenweek

22-oktober-2014 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

Boekhandelaren hebben goede zaken gedaan tijdens de 60e editie van de Kinderboekenweek van 1 tot en met 12 oktober. De omzet van kinder- en jeugdboeken was 9 procent hoger dan tijdens het literaire evenement vorig jaar, liet de organiserende CPNB dinsdag weten. Ook gingen er meer exemplaren (7,5 procent) over de toonbank.
Het Kinderboekenweekgeschenk Zestig spiegels van Harm de Jonge, dat uitkwam in een oplage van 361.000 exemplaren, was op veel plekken nog voor het einde van het evenement op.

In de top 5 van De Bestseller 60 stonden halverwege de Kinderboekenweek vier kinderboeken. De happening had dit jaar ‘Feest!’ als thema. De CPNB denkt dat dit een extra impuls gaf aan de verkoop. ”Het bood veel handvatten om er iets mee te doen in de boekhandel, de bibliotheek en op school en veel mensen kwamen daarmee op een positieve manier in aanraking met de Kinderboekenweek.”

Bron: ANP

Pin It

Boek van de Week

Hoe je brein werkt

Categorie: Boek van de week, Gezondheid & Psychologie, Non-fictie Je onvervangbare hersenen – Kaja Nordengen – Vertaling: Angélique de Kroon – Atlas Contact – 239 blz. De Noorse Kaja Nordengen (1987), is al vanaf haar tiende gefascineerd door hersenen. Op haar zeventiende begon ze…

Boek van de week archief
14-januari-2018 | Lees verder | Reageer!