Bram Botermans gedumpt!

10-juni-2014 | Categorie: Kinderboeken

Het leven van een loser: gedumpt – Jeff Kinney – Fontein – 223blz.

loserJeff Kinney ontwerpt en ontwikkelt online games en stond met de boeken van de Loser-serie op nummer 1 van de New York Times bestsellerlijst.
Time Magazine heeft hem uitgeroepen tot een van de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld.
Gedumpt is het achtste deel van de serie Het leven van een loser. Bram Botermans, de supergrappige antiheld uit deze serie, struikelt door het leven al vindt hij zichzelf perfect ! Zijn omgeving weet wel beter. Bram zal altijd een sukkel blijven. Samen met zijn vriend Theo beleeft Bram de aller grappigste avonturen. Vaak met rampzalige gevolgen.

In dit deel zit het Bram weer niet mee. Zijn vriend Theo dumpt hem voor een meisje. Bram voelt zich erg in de steek gelaten en een poging om Sproet op te leiden tot Theo-vervanger loopt ook niet helemaal volgens plan.
Verder is er nog het familiebezoek en de stress om goede cijfers te behalen, de pestkoppen te ontlopen en foto’s te maken voor het jaarboek. Om zijn geluk in handen van het lot te leggen gebruikt hij een ‘magic-eight-bal’om zijn beslissingen te maken wat uiteraard ook niet slim is…

Het boek is een graphic novel wat nu zeer populair is bij vooral jongere lezers.
Het is eenvoudig te lezen , door de lijntjes onder de korte zinnen, makkelijke woordkeuze en de cartoonachtige illustraties die onderdeel zijn van het verhaal is het boek geschikt voor een grote groep kinderen. Ook kinderen die niet graag lezen zullen dit snel oppakken.

Ik heb de hele serie gelezen en na het lezen van deel één vond ik het wel leuk gevonden en grappig. Wel vroeg ik me af of het niet saai zou worden, of veel van hetzelfde als het een lange serie zou worden. Nu bij deel acht weet de schrijver toch weer het verhaal een leuke twist te geven. Het speelt zich, net als in alle delen, op school en bij Bram thuis af maar toch is het een heel nieuw verhaal. Het stukje herkenning, zelfde figuren en zelfde plaatsen is denk voor de jongere lezer juist prettig.
Inmiddels zijn er veel graphic novels waarbij sommige mee liften op het succes van deze serie. Voor mij blijft deze serie van Kinney wel de nummer één in zijn originaliteit en humor.

Conny Schelvis

Femke Schelvis(11 jaar):

Het leven van een loser vind ik de leukste serie van dit soort boeken. Bram is een nerd, maar vind dat niet erg omdat hij zelf denkt dat-ie dat niet is. Hij beleeft niet echt avonturen maar gewone dingen die iedereen kunnen overkomen en dat is best leuk lezen. Het is lekker snel te lezen en de tekeningen zijn leuk en passen echt in het verhaal. Zonder de tekeningen zou het niet leuk zijn, die horen er echt bij. Dit is alweer deel acht en ik kan niet wachten tot het volgende deel komt!

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Hoe je brein werkt

Categorie: Boek van de week, Gezondheid & Psychologie, Non-fictie Je onvervangbare hersenen – Kaja Nordengen – Vertaling: Angélique de Kroon – Atlas Contact – 239 blz. De Noorse Kaja Nordengen (1987), is al vanaf haar tiende gefascineerd door hersenen. Op haar zeventiende begon ze…

Boek van de week archief
14-januari-2018 | Lees verder | Reageer!