CPNB top 5 in week 15

11-april-2018 | Categorie: Boekenbijlage nieuws, Geen categorie

1.Onder de Italiaanse zon – Santa Montefiore
2.Mythos – Stephen Fry
3.De laatste getuige – Frank Krake
4.Macht en verbeelding – Femke Halsema
5.De acht bergen – Paolo Cognetti

Romantiek in de Italiaanse keuken – Onder de Italiaanse zon van de Britse Santa Montefiore komt deze week met stip op 1 binnen in De Bestseller 60. Een Italiaanse kookcursus in een Toscaans palazzo heeft verstrekkende gevolgen.

De laatste getuige – Wim Alosery (1923) uit Kattenburg overleefde drie concentratiekampen en een van de grootste scheepsrampen aller tijden. Hij is De laatste getuige. Nieuw, op 3.

Pleidooi voor idealisme – Zijn verbeeldingsrijke vergezichten te verzoenen met de politieke praktijk? In Macht en verbeelding, het essay bij De Maand van de Filosofie 2018, pleit Femke Halsema voor een terugkeer van idealisme en hoop. Op 4.

Een schrijversleven – In Dagelijks werk blikt Renate Dorrestein terug op vijfenveertig jaar schrijven, aan de hand van zeer diverse en nietsontziende teksten. Nieuw, op 10 in de rangschikking van bestverkochte boeken.

Vrouw wordt vos – David Garnett werd in 1922 een literaire sensatie met Lady into Fox, waarin een pasgetrouwde vrouw verandert in een vos. De Nederlandse vertaling Vrouw of vos komt binnen op 31.

Bekijk hier de hele Bestseller 60

Bron: CPNB

Pin It

Boek van de Week

De wording van een genie

Categorie: Biografie & Autobiografie, Boek van de week, Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Wetenschap Leonardo da Vinci – Walter Isaacson – vertaling: Rob de Ridder – Uitgeverij Unieboek / Het Spectrum – 622 blz. De Amerikaanse journalist Walter Isaacson heeft een patent op het schrijven van biografieën van bekende…

Boek van de week archief
18-april-2018 | Lees verder | Reageer!