CPNB top 5 in week 41

11-oktober-2017 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

1.Oorsprong – Dan Brown
2.Knikkeruil – Martijn van der Linden & Maranke Rinck
3.De logica van geluk – Mo Gawdat
4.Geluk!? Van hemelse gave tot hebbeding – Herman Pleij
5.Dagboek van een muts. BFF’s voor even – Rachel Renée Russell

Duizelingwekkende Dan Brown op 1 – Oorsprong, de nieuwe thriller van Dan Brown, komt deze week met stip op 1 in De Bestseller 60. Hoofdrolspeler professor Robert Langdon – bekend van De Da Vinci Code – bezoekt modern en historisch Spanje in een duizelingwekkende zoektocht naar oorsprong en toekomst van de mens. De gebonden editie komt binnen op plaats 12.

Prentenboek van de Kinderboekenweek – Het koppel Martijn van der Linden en Maranke Rinck maakte het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Knikkeruil – inclusief zakje knikkers – komt binnen op 2. Hun onlangs met Gouden Penseel bekroonde Tangramkat staat op 42.

Ga lekker zelf in je kracht staan – Flexwerken, punten op de horizon, brainstormen en centraal stellen. De innovatieve kwaliteitsslagen vliegen ons om de oren op kantoor. In Ga lekker zelf in je kracht staan adviseert kantoorexpert Japke-d. Bouma te stoppen met al die vage managementmodes. Op 16.

Griezelen voor kleuters – Kolletje & Dirk – Gruwelijk eng. Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef Pieter Feller samen met Natascha Stenvert vier spannende verhalen voor kleuters. Kolletje, het meisje met de toversokken, en haar vriendje Dirk gaan logeren bij tante Laetitia in het bos en daar kan het behoorlijk eng zijn. Snelste stijger van 60 naar 17.

Winnaar van de Gouden Griffel – Naar het noorden van Koos Meinderts werd vorige week bekroond met de Gouden Griffel. De jury prees ‘de schrijnende scènes, pijnlijke details en krachtige zinnen’ over drie ondervoede stadskinderen die in de oorlog op het platteland worden ondergebracht. Op 18.

Bekijk hier de hele Bestseller 60

Bron: CPNB

Pin It

Boek van de Week

Uitgever verliefd op schrijfster van selfpub-boek

Categorie: Boek van de week, Literatuur Wedervaring – Bodo Kirchhoff – Lebowski – 173 blz. Joachim Reither heeft zijn eenmansuitgeverij, annex boekwinkeltje van de hand gedaan en is van het geld gaan rentenieren. Hij huurt een flat in de Wallberg-Apartments…

Boek van de week archief
15-oktober-2017 | Lees verder | Reageer!