Dirk Weber wint Thea Beckmanprijs

20-september-2014 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

De goochelaarKinderboekenschrijver Dirk Weber heeft de Thea Beckmanprijs gewonnen voor zijn jeugdroman De goochelaar, de geit en ik. Dat heeft de organisatie zaterdag bekendgemaakt in het themapark Archeon in Alphen aan den Rijn.
Het boek gaat over Camiel die met zijn broertje bij opa en oma woont en een vader heeft die goochelaar is. Op een dag hoort hij dat zijn vader in de gevangenis zit, voor diefstal. Opa wil niks meer met zijn zoon te maken hebben, maar Camiel wil er alles aan doen om hem vrij te krijgen. Het verhaal speelt zich af tijdens de crisisjaren tussen de twee wereldoorlogen in.

”Weber schreef een ontroerend, sfeervol en spannend verhaal”, oordeelde de jury. ”Daarin wordt de jonge lezer terloops geconfronteerd met vragen rond loyaliteit en rechtvaardigheid, recht en onrecht, en de noodzaak om mensen een tweede kans te gunnen.” De Thea Beckmanprijs wordt sinds 2002 jaarlijks toegekend aan het beste historische jeugdboek. De winnaar krijgt 1000 euro en een oorkonde. De onderscheiding is vernoemd naar Thea Beckman (1923-2004), die talloze jeugdboeken schreef.

Bron: ANP

Pin It

Boek van de Week

Hoe je brein werkt

Categorie: Boek van de week, Gezondheid & Psychologie, Non-fictie Je onvervangbare hersenen – Kaja Nordengen – Vertaling: Angélique de Kroon – Atlas Contact – 239 blz. De Noorse Kaja Nordengen (1987), is al vanaf haar tiende gefascineerd door hersenen. Op haar zeventiende begon ze…

Boek van de week archief
14-januari-2018 | Lees verder | Reageer!