Emmywinnaars verfilmen Mijn bijzonder rare week met Tess

28-februari-2015 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

De filmrechten van Mijn bijzonder rare week met Tess, het jeugdboek van Anna Woltz, zijn verkocht aan producent Joram Willink van BIND. De verfilming zal de eerste bioscoopfilm van regisseur Steven Wouterlood worden. Willink en Wouterlood wonnen vorige week een Emmy voor hun korte jeugdfilm ALLES MAG. Regisseur Steven Wouterlood: “Toen ik het boek las, werd ik direct gegrepen. Het is een intrigerend verhaal met een prachtige mengeling van ontroering, spanning en humor. Herkenbare thema’s komen aan bod en zijn op een organische manier met elkaar verweven. Ik heb dan ook de sterke overtuiging dat dit boek zich geweldig goed leent voor een film, voor jong én oud. Ik sta te popelen om als regisseur met dit verhaal aan de slag te gaan. De algehele toon van het boek – een zekere lichtheid, ondanks de serieuze thema’s – sluit aan op de sfeer van mijn films. De onbevangen blik van een kind op de volwassen wereld is een thema dat me eindeloos fascineert.”

Joram Willink “Na de bijzonder fijne samenwerking en het succes van ALLES MAG willen we graag met regisseur Steven Wouterlood aan de slag met een speelfilm. Het boek van schrijfster Anna Woltz heeft, met de thema’s die regisseur Steven Wouterlood nauw aan het hart liggen en met Steven’s eigen visuele stijl, alles in zich om een bijzondere bioscoopfilm te worden.

Bron: FPB

Pin It

Boek van de Week

Hoe je brein werkt

Categorie: Boek van de week, Gezondheid & Psychologie, Non-fictie Je onvervangbare hersenen – Kaja Nordengen – Vertaling: Angélique de Kroon – Atlas Contact – 239 blz. De Noorse Kaja Nordengen (1987), is al vanaf haar tiende gefascineerd door hersenen. Op haar zeventiende begon ze…

Boek van de week archief
14-januari-2018 | Lees verder | Reageer!