Hajo Visscher wint Hotze de Roosprijs

22-mei-2017 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

Op 21 mei 2017 werd op de Zaanse Schans, tijdens de Zaanse Kinderboekenmarkt, de Hotze de Roosprijs 2017 uitgereikt. De winnaar van de Zaanse Kinderjury en de felbegeerde geldprijs van 4500 euro is Hajo Visscher met zijn boek Verdronken geheimen. Leerlingen uit groep 6 en 7 van zestien Zaanse basisscholen zijn de afgelopen maanden flink in de boeken gedoken. Uit dertien titels hebben ze onlangs drie favorieten gekozen voor de Hotze de Roosprijs, een prijs die Zaanstad jaarlijks uitreikt aan de beste debuterende kinderboekenschrijver.

Niet voor softies! van Tonja Elbers (Kluitman), Missie: Red de dieren van Lian Kandelaar (KNNV) en Verdronken geheimen van Hajo Visscher (Clavis) waren de drie kanshebbers en Hajo Visscher mocht uiteindelijk op het podium de prijs in ontvangst nemen uit handen van Burgemeester Vreeman.
De Hotze de Roosprijs wordt sinds 2001 jaarlijks uitgereikt en is vernoemd naar de auteur van de bekende kinderboekenserie De Kameleon: Hotze de Roos.

Bron: Kinderboekenblog.nl

Pin It

Boek van de Week

Uitgever verliefd op schrijfster van selfpub-boek

Categorie: Boek van de week, Literatuur Wedervaring – Bodo Kirchhoff – Lebowski – 173 blz. Joachim Reither heeft zijn eenmansuitgeverij, annex boekwinkeltje van de hand gedaan en is van het geld gaan rentenieren. Hij huurt een flat in de Wallberg-Apartments…

Boek van de week archief
15-oktober-2017 | Lees verder | Reageer!