Linda van Rijn blijft thrillers schrijven

20-januari-2018 | Categorie: Interview
Linda van Rijn (Harmelen 1974) is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse locaties en tegenwoordig als manager bij een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en schreef ze verhalen, maar nooit met het doel auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. Met haar succesvolle literaire thrillers Last Minute, Piste Alarm, Blue Curaçao, Winter Chalet, Viva España, Off Piste, Villa Toscane, Ski Resort en de minithrillers Vakantievrienden en Voetbalvrouwen is ze inmiddels een gevestigd auteur in dit genre. Ze schrijft alleen over vakantiebestemmingen waar ze zelf is geweest.Ze woont tegenwoordig op Curacao. Al haar boeken hebben in de CPNB top 60 gestaan. Uit wat voor gezin kom je? Werd er veel (voor)gelezen? Een heel standaard maar warm gezin: vader, moeder, oudere zus en ik. Mijn ouders zijn beiden dol op lezen, dus er werd inderdaad veel voorgelezen. Elke avond Jip en Janneke, dat herinner ik me vooral van toen ik klein was. Wat waren je favoriete kinderboeken? Ik ben altijd groot fan van Annie M.G. Schmidt geweest en daarnaast heb ik Oorlogswinter wel acht keer gelezen. Ik ging nooit slapen zonder een stukje te hebben gelezen en in de vakanties verslond ik zo zes boeken. Dacht je er als meisje al aan om later boeken te gaan schrijven? Nee, ook al hield ik dus wel veel van lezen. Het kwam gewoon niet in me op. Ik had allerlei wilde plannen: dierenarts, paardrijjuf, zoals elk…
20-januari-2018 | Lees verder | Reageer!

Laatste interviews

Alle interviews

Boek van de Week

Hoe je brein werkt

Categorie: Boek van de week, Gezondheid & Psychologie, Non-fictie Je onvervangbare hersenen – Kaja Nordengen – Vertaling: Angélique de Kroon – Atlas Contact – 239 blz. De Noorse Kaja Nordengen (1987), is al vanaf haar tiende gefascineerd door hersenen. Op haar zeventiende begon ze…

Boek van de week archief
14-januari-2018 | Lees verder | Reageer!