Janneke Schotveld schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2017

17-november-2016 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

janneke-schotveldJanneke Schotveld zal het Kinderboekenweekgeschenk voor 2017 schrijven. Dat heeft de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) donderdag bekendgemaakt. Het thema van de Kinderboekenweek is ‘griezelen’. Het CPNB stelt dat door te lezen over enge onderwerpen kinderen hun angst beter kunnen bedwingen. Er zal veel aandacht zijn voor boeken waar monsters, spoken en angsten centraal staan.

Schotveld is onder andere bekend van de populaire kinderboekenreeks Superjuffie!, waarin een lerares met speciale krachten dieren in nood redt. De schrijver heeft inmiddels circa 250.000 boeken verkocht. Jaarlijks wordt het Kinderboekenweekgeschenk cadeau gedaan door boekhandels bij aankoop van 10 euro tijdens de Kinderboekenweek. De actie is de grootse leesbevorderingscampagne in Nederland en bestaat sinds 1955. Dit jaar werd het geschenk van de Kinderboekenweek geschreven door Dolf Verroen met een oplage van 345.000 exemplaren.

Bron: CPNB

Pin It

Boek van de Week

Prachtige kunstwerken van steen

Categorie: Boek van de week, Prentenboek Steen voor steen – Tekst van Margriet Ruurs – Vertaling van Linda Jansma – Illustraties van Nazir Ali Badr – Uitgeverij Callenbach Steen voor steen van Margriet Ruurs en Nizar Ali Badr vertelt het verhaal…

Boek van de week archief
11-december-2017 | Lees verder | Reageer!