Piet de Rooy schreef beste politieke boek

15-september-2014 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

Ons stipjeHet beste politieke boek van het afgelopen jaar is geschreven door emeritus-hoogleraar Piet de Rooy. Met het boek Ons stipje op de waereldkaart won hij maandag de Prinsjesboekenprijs. Dat is een prijs die wordt uitgereikt in de aanloop naar Prinsjesdag.
In het boek legt De Rooy uit dat sommige clichés over Nederland niet kloppen. Als voorbeeld noemt de jury: “Dat Nederlanders zo goed zijn in polderen heeft wellicht minder te maken met de strijd tegen het water dan met het simpele feit dat wij als klein landje ons niet teveel onderlinge strijd kunnen veroorloven.”
De Rooy was van 1985 tot 2009 hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij ontving een oorkonde en een bedrag van 2500 euro.

Het is de tweede keer dat de prijs wordt toegekend. Vorig jaar won Mathieu Segers, docent Europese integratie aan de Universiteit Utrecht. Hij had een boek geschreven over Nederland en de eenwording van Europa.

Bron: ANP

Pin It

Boek van de Week

Hoe je brein werkt

Categorie: Boek van de week, Gezondheid & Psychologie, Non-fictie Je onvervangbare hersenen – Kaja Nordengen – Vertaling: Angélique de Kroon – Atlas Contact – 239 blz. De Noorse Kaja Nordengen (1987), is al vanaf haar tiende gefascineerd door hersenen. Op haar zeventiende begon ze…

Boek van de week archief
14-januari-2018 | Lees verder | Reageer!