Prima boek voor beginnende èn gevorderde koks

Snelle klassiekers met een twist – Brenda Hoff – uitgeverij Carrera – 244 blz.

snelle-klassiekersFoodblogger Brenda Hoff heeft haar eerste kookboek geschreven, gevuld met 90 klassieke recepten waar ze haar eigen draai aan heeft gegeven. Variërend van moussaka tot nasi goreng en van vissoep tot wortelmuffins – het boek staat vol met gerechten die iedereen weleens gegeten dan wel gekookt heeft. Geen ingewikkelde ingrediënten en eenvoudig te volgen stappen. En dat maakt het een aantrekkelijk boek. Ook de kleurrijke fotografie – bij ieder gerecht zie je het eindgerecht – maken dit een leuk boek.

De recepten zijn onderverdeeld in diverse rubrieken – soepen, snacks, salades, ovenschotels, hartige taarten, pasta, vlees, vis, vega en toetjes/taarten. Hoff maakt de recepten toegankelijk, waardoor dit boek zeker ook geschikt is voor beginnende koks en jongeren-die-op-kamers-gaan. Doordat Hoff haar eigen twist aan de recepten geeft, kan dit boek ook voor de wat meer gevorderde kok inspirerend zijn.

Marlies Slegers

Andere recensies

Het eiland van Anna, Schokland en de geschiedenis van een thuis – Eva Vriend – Atlas Contact – 285 blz. In augustus 2023 bracht ik samen met mijn man een bezoek aan Schokland, het voormalige eiland in de Noordoostpolder, dat sinds 1995 tot het...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!
To the moon – Susanne Koster – Clavis – 235 blz. Amy is zeventien en zit op het MBO. Ze wil leerkracht worden en loopt twee dagen per week stage op een basisschool in groep vier. Samen met haar beste vriendin Britt en klasgenoten...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Ridders van het Gulden Vlies – Hannah Iterbeke, Marthy Locht, Jonas Goossenaerts, Claire Toussat, Steven Thiry – Lannoo – 176 blz. ‘Deze oude spullen verdienden nog enige aandacht.’ Zo zouden de woorden van graaf Amédée de Beauffort hebben geklonken toen hij in 1836 op...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!