Schrijver van beertje Paddington overleden

28-juni-2017 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

Michael Bond, de schrijver van de boeken over Beertje Paddington, is op dinsdag 27 juni op 91-jarige leeftijd overleden. Bond was de bedenker van de serie kinderverhalen over het beertje dat werd vernoemd naar het Londense treinstation Paddington. Het eerste boek A bear called Paddington verscheen in 1958. In totaal werden zo’n 35 miljoen boekjes over het beertje verkocht. Bond werd in 1926 geboren in het Britse Newbury. Hij begon met het schrijven van korte verhalen tijdens zijn diensttijd in de jaren veertig, toen hij voor het Britse leger was gestationeerd in Caïro. Na enkele verhalen en toneelstukken schreef hij zijn eerste Paddington-verhaal. Tegelijkertijd werkte hij als cameraman voor de BBC.

De verhalen gaan over een bruine beer die vanuit Zuid-Amerika naar Groot-Brittannië wordt gestuurd en door een gezin wordt gevonden op het gelijknamige treinstation. De boeken werden vertaald in veertig talen. Ook in Nederland zijn de boekjes populair. In 2014 schreef Bond zijn laatste verhaal over de beer: Love from Paddington. In datzelfde jaar kwam ook de speelfilm Paddington uit, met onder meer Nicole Kidman en Hugh Bonneville. Naast kinderboeken schreef Bond ook boeken voor volwassenen. Bond bleef zijn hele leven in Londen wonen, niet ver van Paddington Station.

Bron: NU.nl

Pin It

Boek van de Week

Prachtige kunstwerken van steen

Categorie: Boek van de week, Prentenboek Steen voor steen – Tekst van Margriet Ruurs – Vertaling van Linda Jansma – Illustraties van Nazir Ali Badr – Uitgeverij Callenbach Steen voor steen van Margriet Ruurs en Nizar Ali Badr vertelt het verhaal…

Boek van de week archief
11-december-2017 | Lees verder | Reageer!