Schrijvers stappen over naar nieuwe uitgeverij Das Mag

2-oktober-2015 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

Maartje WortelVerschillende schrijvers tekenen bij de nieuwe uitgeverij Das Mag. Onder meer Charlotte Mutsaers, Maartje Wortel(foto) en Walter van den Berg stappen over van uitgeverij De Bezige Bij naar Das Mag Uitgevers. Dat schrijft De Volkskrant op vrijdag 2 oktober. Het nieuwe Das Mag Uitgevers is een initiatief van Toine Donk en Daniël van der Meer, de bedenkers van het literaire tijdschrift Das Magasin.
De uitgeverij, die 17 november officieel wordt opgericht, zal niet meer dan vijftien boeken per jaar uitgeven, zegt Daniël van der Meer. “We kiezen er bewust voor klein te zijn en te blijven. Zo kunnen we onze auteurs redactioneel en productioneel alle aandacht geven die ze verdienen.”

Het startkapitaal van Das Mag Uitgevers komt van een aantal particuliere investeerders, onder wie schrijver Arnon Grunberg, voormalig Mojo-baas Leon Ramakers, Top Notch-oprichter Kees de Koning en tv-maker Arjen Lubach. In november begint Das Mag ook nog een crowdfundingsactie. De Bezige Bij reageert in NRC op het vertrek van Wortel: “Maartje heeft dit in alle openheid met ons besproken, en uitgelegd dat ze ditmaal de ruimte elders eens wil voelen”, meldt Henk Pröpper, uitgever bij De Bezige Bij. “Het komt wel vaker voor dat een auteur een boek bij een andere uitgever publiceert. Met haar is afgesproken dat haar beslissing dit ene boek betreft en dat we vervolgens verder praten. Daar verheugen we ons op.”

Bron: NU.nl

Pin It

Boek van de Week

Uitgever verliefd op schrijfster van selfpub-boek

Categorie: Boek van de week, Literatuur Wedervaring – Bodo Kirchhoff – Lebowski – 173 blz. Joachim Reither heeft zijn eenmansuitgeverij, annex boekwinkeltje van de hand gedaan en is van het geld gaan rentenieren. Hij huurt een flat in de Wallberg-Apartments…

Boek van de week archief
15-oktober-2017 | Lees verder | Reageer!