Tekenaar Peter van Straaten (81) overleden

9-december-2016 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

Peter van Straaten is donderdag 8 december jongstleden overleden. De tekenaar en cartoonist werd 81 jaar. Hij kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen. Van Straaten verwierf bekendheid als tekenaar van cartoons en politieke prenten in verschillende kranten en tijdschriften. Zo tekende hij vanaf 1958 voor Het Parool en begon hij tien jaar later voor Vrij Nederland. De laatste jaren waren zijn cartoons wekelijks te zien in De Volkskrant.

Het bekendst werd hij door zijn tekeningen die onder de naam Het dagelijks leven tussen 1998 en 2011 in Het Parool stonden. De cartoons werden gebundeld in boeken als Moeder, ik ben niet gelukkig. Ook werden de prenten in een scheurkalender gebundeld in Peter’s Zeurkalender. Van Straaten werd regelmatig geprezen om zijn stijl en observaties van de maatschappij. In september 2016 won hij nog voor de vijfde keer de Inktspotpijs voor de beste politieke tekening.

Bron: FPB

Pin It

Boek van de Week

Zijn mannen leuke huisdieren?

Categorie: Boek van de week, Dieren & Natuur, Mens & Maatschappij Het houden van mannen, veldgids in de praktijk – Myrthe van der Meer – The house of Books – 218 blz. Myrthe van der Meer(1983) is bekend van haar boeken PAAZ en UP, autobiografische…

Boek van de week archief
21-mei-2017 | Lees verder | Reageer!