Tekenaar Peter van Straaten (81) overleden

9-december-2016 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

Peter van Straaten is donderdag 8 december jongstleden overleden. De tekenaar en cartoonist werd 81 jaar. Hij kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen. Van Straaten verwierf bekendheid als tekenaar van cartoons en politieke prenten in verschillende kranten en tijdschriften. Zo tekende hij vanaf 1958 voor Het Parool en begon hij tien jaar later voor Vrij Nederland. De laatste jaren waren zijn cartoons wekelijks te zien in De Volkskrant.

Het bekendst werd hij door zijn tekeningen die onder de naam Het dagelijks leven tussen 1998 en 2011 in Het Parool stonden. De cartoons werden gebundeld in boeken als Moeder, ik ben niet gelukkig. Ook werden de prenten in een scheurkalender gebundeld in Peter’s Zeurkalender. Van Straaten werd regelmatig geprezen om zijn stijl en observaties van de maatschappij. In september 2016 won hij nog voor de vijfde keer de Inktspotpijs voor de beste politieke tekening.

Bron: FPB

Pin It

Boek van de Week

Prachtige kunstwerken van steen

Categorie: Boek van de week, Prentenboek Steen voor steen – Tekst van Margriet Ruurs – Vertaling van Linda Jansma – Illustraties van Nazir Ali Badr – Uitgeverij Callenbach Steen voor steen van Margriet Ruurs en Nizar Ali Badr vertelt het verhaal…

Boek van de week archief
11-december-2017 | Lees verder | Reageer!