Vader Curvers sleept dochter voor de rechter

17-december-2014 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

Iedereen kan schilderenDe vader van schrijfster Emma Curvers daagt zijn dochter voor de rechter om haar debuutroman. Hij voelt zich gegriefd door het boek en eist woensdag bij de rechter in Amsterdam dat het uit de handel wordt genomen.
Ook wil hij een rectificatie in de Volkskrant vanwege een interview dat zijn dochter heeft gegeven. Dat laat uitgeverij Atlas Contact dinsdag weten. Emma Curvers debuteerde in september met Iedereen kan schilderen, een roman over een slecht functionerend Zuid-Limburgs gezin waarin de instabiele vader Hans Kostons alle aandacht opeist. In het boek lijdt hij aan depressies, psychoses, koopziekte, hypochondrie, vernielzucht en suïcidale neigingen, waar de andere gezinsleden onder lijden.

In een interview met de Volkskrant gaf Curvers aan dat het hoofdpersonage Hans Kostons deels geïnspireerd is op haar eigen vader.

Bron: ANP

Pin It

Boek van de Week

Hoe je brein werkt

Categorie: Boek van de week, Gezondheid & Psychologie, Non-fictie Je onvervangbare hersenen – Kaja Nordengen – Vertaling: Angélique de Kroon – Atlas Contact – 239 blz. De Noorse Kaja Nordengen (1987), is al vanaf haar tiende gefascineerd door hersenen. Op haar zeventiende begon ze…

Boek van de week archief
14-januari-2018 | Lees verder | Reageer!