Wanneer schrijft een vrouw weer het Boekenweekgeschenk?

8-maart-2015 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

BoekenweekgeschenkSchrijvers vinden het hoog tijd dat het Boekenweekgeschenk weer door een vrouw wordt geschreven. Anna Enquist was in 2002 de laatste vrouwelijke auteur.
“Het is te krankzinnig voor woorden”, zegt Nelleke Noordervliet tegen de Volkskrant. De schrijfster is ooit met een stel vrouwelijke collega’s naar het CPNB gestapt om verandering te bewerkstelligen. “Het heeft niet geholpen.”
Alma Mathijsen is het met haar collega eens. “Je mag jezelf best eens dwingen om een vrouw te vragen. Misschien is dat dan niet natuurlijk, maar dat is dan maar zo.”

Volgens Ernest van der Kwast is het zo klaar als een klontje wie de volgende Boekenweekauteur zal zijn. “Je kunt nu al voorspellen wie volgend jaar het boekenweekgeschenk schrijft: Herman Koch of Herman Koch.”
Peter Verhelst vindt het geen probleem dat het geschenk al jaren door een man wordt geschreven. “Natuurlijk is er geen enkele reden om een vrouw het boekengeschenk niet te laten schrijven – er zijn meer dan genoeg wonderlijk schrijvende dames.”
De Boekenweek werd vrijdagavond feestelijk afgetrapt met het traditionele Boekenbal, en duurt nog tot en met zondag 15 maart. Dimitri Verhulst schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk De zomer houd je ook niet tegen.

Bron: NU.nl

Pin It

Boek van de Week

Hoe je brein werkt

Categorie: Boek van de week, Gezondheid & Psychologie, Non-fictie Je onvervangbare hersenen – Kaja Nordengen – Vertaling: Angélique de Kroon – Atlas Contact – 239 blz. De Noorse Kaja Nordengen (1987), is al vanaf haar tiende gefascineerd door hersenen. Op haar zeventiende begon ze…

Boek van de week archief
14-januari-2018 | Lees verder | Reageer!