Wilma Geldof wint Thea Beckman Prijs 2015

19-september-2015 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

Wilma-Geldof1Kinderboekenschrijfster Wilma Geldof heeft dit jaar de Thea Beckmanprijs gewonnen voor haar jeugdroman Elke dag een druppel gif. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt in het themapark Archeon in Alphen aan den Rijn.
Het boek gaat over Maarten, een zoon van een invloedrijke NSB’er. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is hij erg gelukkig als hij wordt aangenomen op een Reichsschule, een ‘Hitlerschool’, in Limburg. Na de capitulatie van Duitsland krijgt hij een relatie met Hanne, die fel antinazi is. Maarten kan dan niet langer zwijgen over zijn verleden.

“Het is een bijzonder trefzeker geschreven boek over wat lange tijd een taboe-onderwerp is geweest”, oordeelde de jury. “De auteur is erin geslaagd een gelaagd verhaal te vertellen over twee zeer verschillende hoofdpersonen, met wie je je allebei als vanzelf kunt identificeren.” De Thea Beckmanprijs wordt sinds 2002 jaarlijks toegekend aan het beste historische jeugdboek. De winnaar krijgt 1000 euro en een oorkonde. De onderscheiding is vernoemd naar Thea Beckman (1923-2004), die talloze jeugdboeken schreef.

Bron: ANP

Pin It

Boek van de Week

Uitgever verliefd op schrijfster van selfpub-boek

Categorie: Boek van de week, Literatuur Wedervaring – Bodo Kirchhoff – Lebowski – 173 blz. Joachim Reither heeft zijn eenmansuitgeverij, annex boekwinkeltje van de hand gedaan en is van het geld gaan rentenieren. Hij huurt een flat in de Wallberg-Apartments…

Boek van de week archief
15-oktober-2017 | Lees verder | Reageer!