Bert Wagendorp bereikt de top!

29-mei-2013 | Categorie: Literatuur

Ventoux – Bert Wagendorp – Atlas Contact – 285 blz.

VentouxTijdens hun middelbare schooltijd in de jaren tachtig vormen vijf jongens een hechte vriendengroep. Op een dag voegt zich daar de beeldschone Laura bij, die de vriendschap van de jongens versterkt, maar er ook een broeierig aspect aan toevoegt. Tijdens een fietsvakantie in de Provence, met als doel de Mont Ventoux te beklimmen, vindt er een dramatische gebeurtenis plaats.
Dertig jaar later ontmoet de bijna volledige vriendengroep elkaar opnieuw. Wat is er dertig jaar geleden gebeurd? Kun je keuzes tenietdoen? Wat doet de tijd? Kan liefde een hechte vriendschap breken? Kun je schuld hebben aan het noodlot?

Langzaam wordt het steeds meer duidelijk welke machinaties er in dit clubje jonge mensen hebben plaatsgevonden. Ventoux is een prachtig boek, waarin de vriendschap centraal staat.
Het verhaal is mooi opgebouwd, verrassend, diepgaand en zoals het een wielrenner betaamt: snel. Ventoux werd gekozen als Boek van de Maand Mei bij De Wereld Draait Door.

Gerda Aukes

Wil je dit boek bestellen? Klik hier!

Pin It

1 Reactie

  • Leuk voor de wiskundigen.
    Op bladzijde 38 en 39 staat een denkexperiment.

    Als het touw een meter boven de grond hangt vergroot dat de straal van de cirkel met twee meter en niet met 1.
    Kortom het moet dus zijn 2 pi r + 2 meter.

    🙂

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek