Boekenpanel Augustus

Elke maand geven boekhandelaren Wim Krings van Boekhandel Krings in Sittard, Wilma Verhoeven van kinderboekwinkel De Giraf in Dordrecht, Gerben de Bruijn van Post Scriptum in Schiedam, Dorothé Cras van de Utrechtse Kinderboekwinkel, José Ferdinandus van boekhandel Het Leesteken in Purmerend en Monique Eskens van boekhandel De Drvkkery uit Middelburg, tips voor boeken die ze zeer de moeite waard vinden om te lezen.

Ingrid Oonincx – Pretty Boy: Wie is je man eigenlijk? Hannah denkt dat Jack de ware is maar zijn verleden is vaag en niemand kent hem. Over zijn verleden vertelt hij niks. Dat is geen probleem totdat het vriendje van hun (autistische) zoon verdwijnt. Dan verdwijnt ook hun zoon…Hoe goed kent zij hem? Haar vertrouwen brokkelt steeds verder af. Jack verdwijnt nu ook zelf. Pretty Boy is een thriller die je tot het laatste moment in spanning houdt. Verschillende verhaallijnen kunnen tot de oplossing leiden. Maar welke is het? Dat blijft spannend tot het einde. Goede thriller waarin je blijft lezen. Boek bestellen.

Joke van Leeuwen – Nu is later vroeger – Een boek over de tijd: Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Ik kom en Hanneke Koene gaat. We zijn ongeveer in dezelfde tijd begonnen met onze kinderboekwinkels. Zij slaat een nieuwe weg in. Het is een eer om haar op deze plek te mogen vervangen. Over tijd gesproken… Nu is later vroeger – Een boek over de tijd, is het nieuwste boek van Joke van Leeuwen. Hier spreekt een groot fan. Alles gaat aan de kant wanneer een boek van haar verschijnt. Er valt veel te lezen, te kijken en te leren in dit boek. En misschien is de grootste les wel dat als je iets met aandacht doet, tijd geen rol speelt. Je mag ‘m vergeten. Heerlijk toch? Boek bestellen.

Celeste Ng – Kleine brandjes overal: Shaker Heights is een voorbeeldstad. Alles gepland en op orde. Net als het leven van bewoonster Elena Richardson. Gelukkig getrouwd en vier kinderen. Tot fotografe Mia en haar dochter Pearl in hun bestaan komen. Mia is los, ongebonden en impulsief. De banden tussen beide gezinnen worden steeds strakker, tot een adoptiedrama de stad en de gezinnen verdeelt. Het boek schetst een caleidoscopisch beeld van de verschillende relaties tussen moeder en kind die er kunnen zijn. Het verhaal stelt subtiel tal van vragen aan de lezer. Voor elk standpunt is wel iets te zeggen en Celeste Ng weet dat zeer indringend te vertellen. Op zo’n manier dat je blij bent dat de keuze niet aan jou is. Boek bestellen.

Linda Dielemans – Schaduw van de leeuw: Dit is echt een heerlijk, meeslepend boek. Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik er meteen helemaal in. Joeni, de hoofdpersoon, moet zich staande houden in een stam die haar niet altijd even vriendelijk gezind is, overleven in een ruig landschap met mammoets, leeuwen en beren en leren haar eigen dromen te begrijpen. Linda Dielemans weet op zeer geloofwaardige wijze het leven van mensen in de prehistorie neer te zetten. Al leefde Joeni 28.000 jaar geleden, toch kon ik als lezer goed met haar meevoelen. Voor mensen vanaf een jaar of tien die van mooie verhalen en spannende avonturen houden. Boek bestellen.

Joke van Leeuwen – Hier: De originele geest van Joke van Leeuwen heeft weer gezorgd voor een fantastisch boek! In haar levendige en eigenzinnige stijl die ook haar schitterende kinderboeken kenmerkt en de dichter in de romancier verraadt, duikt een alwetende verteller onder de huid van een aantal bijzondere personages. Het hier uit de titel is een grensplaats in een fictief maar totalitair land. De mannen, eerst de vader en dan ook de zoon bewaken de grens met het buurland waar alles beter lijkt, maar dat afgesloten wordt met een hek. De grensbewoners worden afgezonderd, opgesloten in hun hier dat meer dan alleen de geografie omvat. Alles schuurt maar tegelijkertijd zijn er hartverscheurende scènes. Wat mij betreft is deze schitterende roman Librisprijs waardig! Boek bestellen.

Bernice Berkleef – Cody: Op een warme dag stort de wereld van Jelka in als de politie haar vertelt dat haar man Oscar zich op het politiebureau gemeld heeft met hun overleden zoontje. Cody heeft een paar uur in de snikhitte in een afgesloten auto niet overleefd. Oscar wordt in hechtenis genomen en Jelka krijgt maar mondjesmaat informatie over zijn versie van de gebeurtenissen. Zij wordt verscheurd door onzekerheid en ontdekt bepaalde dingen over Oscar die haar aan het twijfelen brengen of de dood van Cody wel een ongeluk was. Het verhaal wordt verteld door verschillende personen, waardoor je als lezer de gebeurtenissen vanuit wisselende perspectieven beziet, steeds een beetje meer informatie krijgt en regelmatig op het verkeerde been gezet wordt. Het is in een zeer vlotte, makkelijke stijl geschreven en de ontknoping is zeer verrassend. Boek bestellen.

Boek van de Week

Psychologische zustermoord

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Kleine zus – Isabel Ashdown – Vertaling Sabine Mutsaers – Boekerij – 354 blz. Isabel Ashdown is geboren in Londen en groeide op aan de zuidkust van Engeland. Met haar debuut won ze de Mail…

Boek van de week archief

17-augustus-2018 | Lees verder | Reageer!