De brommelbobbel van Sarah Hayes

2-oktober-2013 | Categorie: Prentenboek

Op het randje van de stoel zitten

de brommelbobbel‘De beer bekeek de brommelbobbel. En de bobbel bromde.’ Zo begint het prentenboek De brommelbobbel van de Britse kinderboekenschrijfster Sarah Hayes. De beer bekijkt de brommelbobbel en ziet wat de andere dieren ermee kunnen doen. De kat zit op de brommelbobbel, de mol rolt, de duif duikelt, de stier stoeit, de buffel beukt en het gordeldier grinnikt erom. En al die tijd blijft de beer aan de zijlijn kijken en blijft de brommelbobbel brommen. Totdat de gnoe ten tonele verschijnt.

‘De bobbel werd boller en alsmaar voller, met andere bobbels en knobbels en hobbels en vlaggen en vouwen en dingen aan touwen.’ Als kind luisterde ik met open oren en ogen naar dit kinderverhaal dat mijn moeder mij voorlas. Een verhaal dat mij iedere avond opnieuw plezier bezorgde en dat ik uiteindelijk zelf mee kon lezen. De spanning blijft elk kind in zijn greep houden tot de onthulling aan het einde. Want wat is een brommelbobbel nu eigenlijk?

Sarah Hayes rijgt alle zinnen aan elkaar met rijm. Alliteratie is hierin het toverwoord. Ze speelt met de woorden in dit fantasievolle prentenverhaal. De manier waarop de zinnen zijn geschreven, zorgt ervoor dat iedere ouder met een beetje gebruik van intonatie zijn of haar kind op het randje van de stoel heeft zitten. De brommelbobbel is voorzien van grote, kleurrijke tekeningen van alle dieren die met de brommelbobbel spelen. Een aanrader voor alle jonge kinderen én hun ouders.

Gaetana Ferla

Deze hommage is speciaal geschreven voor de Kinderboekenweek 2013

Pin It

1 Reactie

  • Heerlijk boek, ik heb er bij het voorlezen net zoveel van genoten als mijn kinderen.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk