Bronzen Uil 2020 voor Machteld Siegmann

11-oktober-2020 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

De Bronzen Uil 2020, de literatuurprijs van het Willemsfonds, werd zaterdagavond 10 oktober voor de tiende keer uitgereikt en gaat naar De kaalvreter van Machteld Siegmann. “De jury was onder de indruk van de eigen stem, de eigen kleur en het ritme waardoor de verschillende perspectieven van de personages tot hun recht komen,” zegt juryvoorzitter Jos Geysels. “Bedachtzaam en meeslepend geschreven, krijgen we een scherp beeld van een mens die zijn leven in eigen handen wil nemen en de gevolgen van deze zoektocht voor de onmiddellijke omgeving.” 

“Strak gecomponeerd en toch lenig in het lezen. Een boek dat ontroert en tot de in de kern raakt en knaagt,” besluit Geysels. Siegmann ontvangt samen met De Bronzen Uil een cheque van tienduizend euro.

Niet alleen de jury is fan van de debuutroman, want ook de publieksprijs gaat naar De kaalvreter. Daarmee zal Siegmann ook op tournee gaan langs boekhandels in Vlaanderen en Nederland in het voorjaar van 2021.

De Bronzen Uil werd uitgereikt na afloop van de tiende editie van Het Betere Boek, het literair festival van het Willemsfonds in Gent. 

Lees hier de recensie van De kaalvreter

Lees hier het interview met Machteld Siegman

Pin It

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek