Chicklit met een crimineel tintje

4-januari-2015 | Categorie: Chicklit

Vamp in love – Marijke van den Elsen – Zomer& Keuning – 303 blz.

vamp in loveDit is het vijfde boek van Marijke van den Elsen. In dit verhaal blijkt het leven van Angela een puinhoop. Ze is verslaafd aan speed en haar louche vriend Harold doet wel heel duistere zaken. In een vlaag van verstandsverbijstering jat ze een stapel geld en een pistool van Harold en gaat er vandoor. Ze weet maar één adres waar hij haar niet zou kunnen vinden en dat is bij haar oude vriendin Fieke. Fieke is een jaar geleden vertrokken naar een dorpje waar ze met haar vriend Rogier een restaurant runt. Daardoor is het contact met haar ouders verslechterd, omdat het restaurant van haar vader niet meer goed loopt sinds de komst van de zaak van Fieke en Rogier. Fieke werkt heel hard en haar relatie loopt stroef. Ook voor vrienden heeft ze geen tijd. Als Angela op de stoep staat wordt ze wakker geschud en wil ze meer actie in haar leven. Die actie krijgt ze zeker en meer dan haar lief is.

Vamp in love laat zich lekker snel weg lezen wat bij een chicklit meestal wel het geval is. Het is een vervolg op het boek Vamp on heels maar het laat zich goed zelfstandig lezen. Je kan gelijk in het verhaal vallen. Er zijn een paar kleine verwijzingen naar het eerste deel maar die zijn niet storend. Als je niet zou weten dat er een vorig deel was zouden de verwijzingen je niet eens opvallen.

Helaas vond ik wel dat het boek iets teveel toevalligheden heeft en het zelfs voor een chicklit af en toe heel ongeloofwaardig werd. Toch kon ik dit ook weer snel naast me neerleggen, omdat al die toevalligheden zo goed door elkaar verweven werden dat het niet storend was voor de loop van het verhaal. Het klopte wel allemaal.

Naast de vele relaties van de hoofdfiguren, die ook nog eens door elkaar heen lopen, speelt het criminele circuit een aardige rol in. De vriend van Angela en later ook nog een ander persoon blijken diep in de drugshandel te zitten met alle gevolgen van dien. Meestal ligt bij een chicklit de boventoon op liefde, lust en relaties maar door het criminele tintje geeft dit een extra stukje spanning en een andere invalshoek op dit genre. Wat ik als zeer prettig heb ervaren.

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek