Dirk Scheele van Nickelodeon voor bij jou thuis

6-november-2014 | Categorie: Voorleesboek

Op stap met Dirk Scheele – Tekst van Dirk Scheele & Annemarie Dragt – Illustraties van Harmen van Straaten – Kluitman – 48 blz + cd met 20 liedjes

dirk scheeleDirk Scheele is een Nederlandse gitarist, zanger, liedjesschrijver en acteur die muziek maakt voor kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zij teksten gaan over zaken en activiteiten die kinderen bezighouden, zoals de speeltuin, vakantie, de kinderboerderij en verkleden. Al vijftien jaar dansen en zingen kinderen in Nederland en België met hem mee. Waar veel mensen Dirk Scheele vooral zullen kennen van zijn eigen serie op Nickelodeon, heeft hij nu ook een eigen voorleesboek.

In dit boek neemt Dirk Scheele zijn grote kleine fans mee op stap! Overal waar hij komt, gebeurt wel iets bijzonders. Op de kinderenboerderij is de kip verdwenen, in het circus moet Dirk onverwachts invallen voor de zieke clown en net als hij rustig muziek zit te spelen, hoort hij: ‘Dirk! Dirk!’. Waar komt dat vandaan?

Op stap met Dirk Scheele bestaat uit vijftien korte verhalen over van alles en nog wat. Dirk beleeft allerlei avonturen. De verhalen zijn niet erg verrassend, maar wel leuk voor kleine kinderen. De doelgroep kinderen van 2 t/m 8 jaar zal wel iets kleiner worden, kinderen van 6 jaar of ouder vinden de verhalen waarschijnlijk niet fantastisch. Maar kleine kinderen kunnen zeker lachen, wanneer zij door middel van de voorleesverhaaltje in dit boek op stap kunnen met Dirk Scheele, die ze kennen van televisie.

Achterin het boek, zit een cd. Het is immers de muziek die Dirk Scheele bekend heeft gemaakt. De cd is wel leuk, maar de logica in de volgorde van de liedjes in combinatie met het boek heb ik niet kunnen vinden. Ook ben ik bijna tien minuten bezig geweest om de cd uit het plastic te krijgen. Hou er als ouder dus rekening mee dat het gebruiken van de cd iets meer tijd vraagt. Maar als dit eenmaal is gelukt, krijg je twintig echte Dirk Scheele-liedjes. Onder andere Jeroen van der Boom, Kathleen (voormalig K3) en Hakim zingen met Dirk Scheele mee. Zelf vond ik ‘Klieder kledder klodder’ en ‘Rijdend in een treintje’ (met Peter Lusse) wel vrolijk.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk