Wat doet mijn kind het liefst?

27-januari-2017 | Categorie: Prentenboek

Dit is voor jou – Sanne te Loo – Lemniscaat – 32 blz.

‘Van alle dingen vond ik tekenen het leukst. Maar een vel papier was meestal te klein. En als ik op straat tekende, liepen de mensen er gewoon overheen. Toen ontmoette ik Anselmo.’

Anselmo is een oude schilder met een eigen schildersruimte. Het is er een heerlijk rommeltje van verf, kwasten en andere kunstenaarsspullen. Het is dan ook al heel snel de favoriete plek van de jonge tekenaar. Samen werken ze aan een mooi groot schilderij met kleurige papegaaien. Maar als dat af is, vertelt Anselmo dat hij te oud wordt om alleen te wonen. Hij gaat weg, maar laat voor de jongen iets heel bijzonders achter.

Als ouder denk je na het lezen van dit prentenboek: Wat doet mijn kind het allerliefst van alles en ondersteun ik mijn kind daar voldoende in? Mooi gegeven om even bij stil te staan!

Voor kinderen is dit een fascinerend prentenboek over doen wat je het aller-leukste vindt en echte vriendschap. Want dat Anselmo na zijn vertrek naar het land van de papegaaien precies dát achterlaat wat de jonge kunstenaar, de ik-persoon, het liefste wil en hardste nodig heeft, is een blijk van echte vrienden. En vertrouwen in het talent van het kind. Iets mooiers kun je als kind niet wensen.

Sanne te Loo weet met haar kleurgebruik de sfeer van het verhaal prima te vangen. Van weinig kleur bij treurige moment in het verhaal tot een uitbundig gekleurde pagina als slot. Dat zorgt er voor dat slechts de meest hoogstnodige tekst de pagina’s ondersteunen. Er staat geen woord teveel, want meer uitleg is niet nodig.

Sommige prenten zijn vol getekend. Daar kun je een hele tijd naar kijken en steeds weer nieuwe dingen zien. Het prikkelt om er zelf nog verhalen bij te verzinnen. Ik ben benieuwd wat het op zal leveren als je dat met kleuters probeert.

Nelly Hofman

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Gestolde nieuwsgierigheid

Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie

Kaarten die geschiedenis schreven. 1000 jaar geschiedenis in 100 kaarten – Martijn Storms (red.) –– Lannoo – 432 blz. Ongeveer 120.000 kaarten, 5.000 atlassen en 25.000 topografische prenten en tekeningen. Dit is de indrukwekkende cartografische…

Boek van de week archief

23-januari-2023 | Lees verder | Reageer!