Doldwaas avontuur op Grieks eiland

15-juni-2013 | Categorie: Lichte literatuur

Skios – Michael Frayne – Meulenhof – 256 blz.

skiosHet omslag van deze roman oogt Griekser dan Grieks. Het fictieve eiland Skios en zijn couleur locale zijn het decor van een avontuur vol over elkaar heen buitelende misverstanden, persoonsverwisselingen en vooronderstellingen.
Dr. Norman Wilfred, een gelauwerde wetenschapper, wordt als gastspreker verwacht bij de Fred Toppler Foundation. Gastvrouw Nikki, die hem moet hem afhalen van het vliegveld, neemt per ongeluk de verkeerde persoon mee: de pathologische fantast Oliver Fox, die zich voordoet als de bekende wetenschapper.

Fox komt dus niet opdagen in de vakantievilla die hij met zijn geheime minnares heeft gehuurd. Deze is op haar beurt weer naarstig op zoek naar hem en krijgt daarbij onverwacht gezelschap van Dr. Norman Wilfred. Zo volgen de verwikkelingen elkaar in rap tempo op. Goed geschreven en hilarisch, het boek stond op de longlist voor de Bookerprize 2013.
Skios is een heerlijk ongedwongen vakantieboek: niet na te vertellen lekker ontspannen leesvoer.

Gerda Aukes

Wil je dit boek aanschaffen? Klik hier!

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Vergeet James Bond, maar niet Mrs. Burton

Categorie: Biografie & Autobiografie, Boek van de week, Geschiedenis, Waargebeurd

Agent Sonya – Ben Macintyre – vertaling: Marieke van Muijden – Boekerij – 410 blz. In 1966 werden de VN-verdragen voor Burgerrechten en Politieke Rechten (BuPo) en voor Economische, Sociale en Culturele Rechten (EcSoCu) aanvaard.…

Boek van de week archief

28-september-2021 | Lees verder | Reageer!