Die dreigende, tikkende klok…

6-april-2016 | Categorie: Lichte literatuur, Roman

Punt nr. 4 – Bianca van Strien – Ellessy Relax – 132 blz.

Punt nr. 4Ex-restauranteigenaresse Babette overdenkt kort voor haar negenendertigste verjaardag haar leven en komt tot de conclusie dat het één grote ellende is. Door toedoen van haar ex Michiel is ze failliet verklaard en hij is er met haar geld en een aantal waardevolle spullen vandoor gegaan. Ze woont sinds kort in een klein appartementje en vindt het maar niets. Wanneer ze bij haar ouders is, krijgt ze een oude koffer mee vol jeugdherinneringen. Er zit onder andere een briefje in met punten die ze nog wilde bereiken toen ze een tiener was.

Twee punten zijn gelukt: een eigen restaurant – al heeft ze dat moeten verkopen – en beste vriendinnen blijven met hartsvriendin Lea. De volgende punten zetten haar echter aan het denken: trouwen met de man van haar dromen en vier kinderen met die man. Ineens merkt ze hoe haar biologische klok tikt en zet ze er vaart achter. Die man, dat hoeft van Babette nog niet zo. Ze is gekwetst door Michiel en heeft niet zoveel vertrouwen meer in mannen. Maar ze wil wel een kind. En als het kan heel snel. In ieder geval voor haar veertigste jaar.

Tijdens een avondje stappen met Lea en andere vrienden, ziet ze Lea’s broer Marius weer. Babette kent hem van vroeger. Ze hoort via Lea dat Marius verliefd op haar is. Opeens weet ze het: Marius moet de vader van haar kind worden! Maar hoe stel je zoiets voor en hoe krijg je iemand zover om mee te gaan in je impulsieve gedachtegang? Babette trekt de stoute schoenen aan en laat haast nonchalant vallen wat ze wil. Gaat Marius mee in haar plan?

Punt nr. 4 is een dun boekje, gezellig geschreven, al komt het op mij soms iets naïef over. Het gaat allemaal net te makkelijk en te snel. Maar dat is geen teken dat het verhaal daarom minder leuk zou zijn. Hoe los je iets op dat geen tijd voor uitstel meer heeft. Je moet maar durven, denk ik zelf. Met deze tiende liefdesroman heeft Bianca van Strien weer een leuk boek op de markt gebracht. Fijn voor een paar uur lekker lezen.

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk