Eddy Merckx is ook gewoon maar een mens!

7-november-2012 | Categorie: Sport, Hobby & Lifestyle

Merkx – Half mens, half fiets – William Fotheringham – De Bezige Bij – 302 blz.

Eddy Merckx is, wat mij betreft, nog steeds de beste wielrenner aller tijden! Een wielrenner die het hele seizoen koerste en niet alleen een gedeelte. Nee, hij wilde overal wel starten en ook winnen. Dat leverde hem de bijnaam “de kannibaal” op of zoals de ondertitel van dit boek: half mens, half fiets.
Fotheringham ontrafelt deze mythe vakkundig. Eddy Merckx wilde inderdaad altijd winnen, maar welke sportman niet? Je kunt toch niet genoegen nemen met een lagere plaats? Dat vindt Eddy Merckx in ieder geval. Je wordt betaald om te winnen en daarnaast was Eddy Merckx een renner die niet defensief kòn rijden. Hij had altijd de drive om aan te vallen in welke koers of etappe dat ook was!

Dit boek biedt ook een mooi inzicht in hoe het peloton werkte in die tijd. Fotheringham heeft met een groot aantal oud-coureurs gesproken en heeft veel onderzoek naar de koersen gedaan. Een mooi tijdsdocument voor een ieder die van wielrennen houdt en juist in deze tijd waarin vele smerige zaken naar boven komen, een positief boek over wielrennen in het algemeen en over Eddy Merckx in het bijzonder. “De kannibaal” is gewoon mens geworden door dit boek!

Wim Krings

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Omdat hoop alles is

Categorie: Boek van de week, Levensverhaal, Non-fictie

Landlijnen – Raynor Winn – Uitgeverij Balans – Vertaling Annemie de Vries – 348 blz. Raynor Winn, auteur van de bestsellers Het zoutpad en De wilde stilte, beschrijft de zwaarste wandeltocht die zij en…

Boek van de week archief

5-oktober-2022 | Lees verder | Reageer!