Een achtbaan van gebeurtenissen

9-maart-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

IV – Arjen Lubach – Podium – 319 blz.

IV Arjen Lubach schreef voor het eerst een thriller, terwijl in Magnus, zijn laatste roman natuurlijk ook al veel spannende elementen zaten. Maar zijn nieuwe boek IV is een thriller pur sang. Het verhaal begint met de moord op de gepensioneerde hoogleraar Marcus Ruys en zijn dochter Elsa wordt gebeld. Zij is op vakantie in Zuid-Frankrijk en komt spoorslags terug. Dan begint het pas echt. Een aaneenschakeling van gebeurtenissen waar geen einde aan komt. Is iedereen wel te vertrouwen en is iedereen wel die hij zegt te zijn? Dochter Elsa krijgt hulp van een jonge studente Robin en een tv-professor: Maarten van Eck.
Haar vader was een groot staatsgeheim op het spoor maar wat? Hij heeft voor zijn dochter een speurtocht uitgezet om het te vinden. Zal zij het wel vinden, want de tegenstander is erg machtig?

IV heeft een actueel thema en bevat een aaneenschakeling van gebeurtenissen. Je komt niet op adem als lezer maar de hoofdpersonen ook niet! Denk niet na over de gebeurtenissen zelf, want die schieten voorbij in een tempo dat geen enkel mens kan verwerken, maar laat je meeslepen door de maalstroom van de gebeurtenissen. Het boek greep mij meteen en ik kon niet stoppen met lezen. Het lijkt qua stijl wel op de Amerikaanse Langdon boeken van Dan Brown, maar Lubach kan misschien wel een eigen stijl gaan ontwikkelen. Na zijn romans is het schrijven van spannende boeken zeker iets om mee door te gaan!

Wim Krings

Pin It

1 Reactie

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk