Een actuele thriller

19-september-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

Het gen der goden – Hans Meertens – Ilemi – 492 blz.

Het gen der godenDe afgelopen tijd werd het nieuws beheerst door de gigantische afluisterpraktijken en onderscheppingen van e-mails en nog recenter het gekweekte vlees waar een hamburger van kan worden gemaakt. Al enkele jaren zijn de kapingen van schepen voor de Afrikaanse kust in het nieuws. Zo kun je zien dat een boek waarvan je een tijdje geleden had kunnen denken: Kan dit wel, is het niet heel onwaarschijnlijk, toch snel door de actualiteit ingehaald kan worden!

Het boek heeft verschillende invalshoeken en in het begin is dat even wennen, maar als je eenmaal in het verhaal zit, dan laten alle verhaallijnen je niet meer los! Knap geschreven en de lijnen blijven goed te volgen. Ik wilde in ieder geval snel doorlezen om te weten hoe het met de verschillende mensen en ontwikkelingen verder zou gaan. Het fijne is dat de verschillende verhaallijnen elkaar snel opvolgen en je het idee hebt dat je bij iedereen aanwezig bent.

Misdaadjournaliste van Pam Steevens van televisiezender NEDplus wordt door een vrouw benaderd nadat haar man, een geneticus volgens de politie zelfmoord heeft gepleegd. Zij twijfelt daaraan en Pam Steevens gaat op onderzoek uit en komt onregelmatigheden tegen. Tegelijkertijd worden twee vooraanstaande genetica in een Arabisch land ontvoerd. Als dan ook nog een schip met medische apparatuur voor een ziekenhuis in Zuid-Afrika wordt gekaapt en verdwijnt wordt het verhaal steeds complexer. Pam Steevens hoeft het gelukkig niet alleen te doen. Ze krijgt hulp van Michael Jobs die bij de verzekeraar van het schip werkt. Samen zoeken ze verder en komen tot een bizarre ontdekking. Ik ga daar niets over zeggen, want dat zou te veel weggeven. U moet dit bijzondere debuut echt zelf gaan lezen.

Wim Krings

Wil je dit boek aanschaffen? Dat kan hier!

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Intrigerende twaalfde-eeuwse vrouw

Categorie: Boek van de week, Historische roman

Aquitanië, land van water – Eva García Sáenz de Urturi – vertaling: Jacqueline Visscher – A.W. Bruna – 348 blz. De auteur Eva García Sáenz de Urturi is verkozen tot winnaar van de Premio Planeta…

Boek van de week archief

14-oktober-2021 | Lees verder | Reageer!