Een belofte die duur komt te staan

20-juli-2014 | Categorie: Thrillers & Spanning

Vogelvrij – Carla Vermaat – Ellessy – 342 blz.

vogelvrij-184x300Vogelvrij is het derde deel van de serie Barbara, politievrouw. Barbara heeft zich laten overplaatsen naar een ander politiebureau en begint aan haar eerste werkdag. Maar voordat zij kan gaan beginnen wordt ze gebeld. Het is Jos, de man van Geraldine, afgekort Raldy, een vroeger klasgenootje van Barbara. Priscilla, de dochter van Raldy en de stiefdochter van Jos, is onlangs vermoord en Jos en Raldy verwachten van Barbara dat zij de moordenaar opspoort. Barbara mag zich eigenlijk niet zomaar met deze zaak bemoeien maar als Raldy een poging tot zelfmoord doet, belooft Barbara haar dat ze de moordenaar zal opsporen. Een belofte waardoor Barbara zich flink in de nesten werkt.

‘Dat probleem heb je zelf gecreëerd…..’

Het verhaal wordt verteld door Barbara, in de derde persoon. Barbara is een eigengereide, maar soms ook onzekere vrouw. Haar liefdesleven is niet over rozen gegaan. De overplaatsing heeft ze geregeld omdat op het andere bureau haar ex Leo ook haar baas was en ze wil meer afstand tussen hun twee.
Carla Vermaat heeft een boeiende schrijfstijl en weet de spanning en de romantiek goed te combineren. Vogelvrij is een realistisch geschreven verhaal met herkenbare situaties.

De thema’s die in dit boek verwerkt zijn, zoals oplichting, fraude en corruptie zijn iedereen wel bekend.
Een verhaal over een politievrouw, die weer voorzichtig het liefdespad betreedt, wat door haar werk en haar eigen onzekerheid niet altijd gaat zoals zij het wil. Een politievrouw die wel eens te vaak alles op eigen houtje wil doen, vooral betreffende haar werk en wat haar dan ook regelmatig in de problemen brengt. Onverwacht komt weer haar puberzoon in huis, die langzamerhand volwassen wordt en haar soms in verbijstering achter laat.

‘Ik heb honger, mam. Zullen we eerst iets eten voordat we gaan opruimen?’ Met een mengeling van trots en verrassing staarde ze hem aan. Ze kon zich niet herinneren dat hij ooit eerder vrijwillig had helpen opruimen; het was eerder andersom geweest.’

Vogelvrij is een boek wat geen moment verveelt, heerlijk vlot geschreven, een verhaal waarbij ik al heel snel meeleefde met de personages. Een boek dat de basis zou kunnen zijn voor een script voor een hele leuke, spannende politieserie.

Wendy Wenning

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek