Een boek dat aan de beste films van Hitchcock doet denken

9-november-2012 | Categorie: Lichte literatuur

Het appartement – Tatiana de Rosnay – Artemis & Co – 215 blz.

Geen thriller maar wel een boek met veel spanning. Gebaseerd op eigen ervaringen van Tatiana de Rosnay. Colombo Barou, het hoofdpersonage in dit boek, vindt voor haar gezin, man en een tweeling, een mooi appartement in Parijs. Ze is er gelukkig en leeft samen met man en kinderen in harmonie en daarbij werkt ze bij een uitgeverij als ghostwriter/redacteur. In het begin gaat het ook goed, maar haar man is vaak weg en als ze alleen is beginnen de problemen.

Haar bovenbuurman maakt midden in de nacht zoveel lawaai dat zij niet meer kan slapen en dan slaat de stress toe. Niemand gelooft haar, want steeds als haar man of iemand anders thuis is is er net geen overlast. Ze staat er dus helemaal alleen voor en kan bij niemand terecht.

Moet ze dan maar het heft in eigen handen nemen? Ze besluit om dat te doen. Het appartement is een beklemmend boek waarbij iemand tot waanzin wordt gedreven en dan ook nog geen steun vindt bij de omgeving. Het boek is goed opgezet en wordt niet te dramatisch, maar je leeft wel met Colombe mee. Wanneer komt ze in actie? Het einde van het boek is knap geschreven en goed gevonden!

Wim Krings

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk