Een boek in een boek in een boek in een …

18-oktober-2015 | Categorie: Prentenboek

Doe dit boekje open – Jesse Klausmeier – Illustraties: Suzy Lee – Book Island

doe dit boekje openDe titel doet in eerste instantie wat vreemd aan, het vraagt je namelijk iets te doen. Zodra je het boek openslaat, wordt duidelijk waarom. Binnenin het boek zit namelijk een iets kleiner, paars boekje, met ook weer een voorkant met daarop dezelfde titel. Wanneer je de bladzijde omslaat, volgt weer een nieuw, klein, rood boekje, met eveneens een voorkant met titel. En zo gaat het bladeren door. Op de linkerkant staat een klein stukje tekst, waarbij je op elke bladzijde kennis maakt met een nieuw dier en rechts verschijnt steeds weer de voorkant van een iets kleiner boek. Zo ga je door, tot je in het midden komt. Daar verschijnt ineens een probleem: Reus mag het volgende boekje openslaan, maar haar vingers zijn te groot!

Het boek zit vol grapjes, het houdt je telkens voor de gek. Mijn twee kinderen, die toch al acht en tien jaar oud zijn, vonden het helemaal geweldig. Ik kan me dan ook voorstellen hoe je dit boek met een iets jonger kind, eindeloos mag voorlezen, omdat het gewoon zo ontzettend leuk en grappig is de blaadjes van de steeds kleiner wordende boekjes open te slaan. De vormgeving van het boek is verzorgd en kleurrijk. De gekleurde bladzijden spreken kinderen ongetwijfeld aan, vooral wanneer je bij het kleinste boekje bent aanbeland, helemaal in het midden.

Op de cover zie je een grote boekenkast, waarin de dieren die ook in het boek voorkomen zitten te lezen. De titel staat op de voorkant van een boek en zo te zien pakt een lieveheersbeestje het net uit de kast. Op de allerlaatste bladzijde van het boek staat een hele mooie tekening, die je uitnodigt om zelf een boek te gaan lezen, wanneer je genoeg hebt van het spelen met dit boek. Het is een echt zoek- en kijkplaatje met een bijzonder sfeervol tafereel. Hoe langer je kijkt, hoe meer je erin ziet. Dat geldt ook voor de overige illustraties, je kunt steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Als je nog geen plezier had in lezen, dan krijg je het vanzelf bij het lezen van dit boek!

Corine Gorter

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek