Een boek om in een ruk uit te lezen!

15-april-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

Sterrenmoord – Govert Derix – Tic uitgevers – 275 blz.

SterrenmoordHet zal maar echt gebeuren: de sterrenhemel verdwijnt! Van het ene op het andere moment is hij er niet meer, en niet alleen hier maar overal waar het nacht wordt, zijn de sterren verdwenen. Iedereen staat voor een raadsel en de Engelse astronoom Emperor probeert een verklaring te vinden. Maar waar moet hij beginnen? Zeker als er overal ook nog vele, op het eerste gezicht onverklaarbare, moorden plaatsvinden.
Sterrenmoord neemt je mee in een achtbaan van gebeurtenissen. Het boek begint met een ogenschijnlijk onschuldig fenomeen – de hemelsterren verdwijnen – maar de voorvallen volgen elkaar razendsnel op en het verhaal gaat steeds sneller en sneller. Het intrigerende aan het boek is dat je wilt blijven doorlezen om te weten wat er nog meer gebeurt! Maar ook om te weten waar het eindigt!

Er komen heel veel personages in Sterrenmoord voor. Dit heeft als nadeel dat de verschillende karakters wat oppervlakkig blijven, maar het voordeel is wel dat het boek nu ontzettend veel vaart houdt. Als de schrijver ervoor had gekozen om de karakters verder uit te werken dan was het een heel dik boek geworden. Ook geen probleem wat mij betreft, maar zo is het een boek geworden dat voor een breed publiek toegankelijk is. Laat je zich niet afschrikken door de sterrenkundige benamingen, want daar kun je goed doorheen lezen. Sterrenmoord is een boek om in een ruk uit te lezen!

Wim Krings

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek