Een boek om vrolijk van te worden

21-juni-2019 | Categorie: Kinderboeken, Non-fictie

Het vrolijke vogelboek – tekst en illustraties Yuval Zommer – vogelexpert Barbara Taylor – vertaling Jesse Goossens – uitgeverij Lemniscaat – 63 blz.

Laat ik beginnen met een bekentenis: Ik ben een vogelaar, dus het kan zijn dat ik bij voorbaat al bovengemiddeld enthousiast ben over een vogelboek voor kinderen. Maar…, over dit boek ben ik niet bovengemiddeld enthousiast, nee, SUPER enthousiast. Wát een heerlijk boek!

Van Yuval Zommer kennen we Het bijzondere beestjesboek, Het buitengewone beestenboek en Het zinderende zeeboek. Stuk voor stuk prachtig geïllustreerde dierenboeken vol grappige, interessante en waanzinnige feitjes. En dat is voor dit vogelboek niet anders!

Vrolijke vogeltjes die herkenbaar getekend zijn, kijken je al aan vanaf het omslag. Voorin het boek staat een zoekopdracht; Vind vijftien precies dezelfde eieren in dit boek. Met de waarschuwing dat je je niet voor de gek moet laten houden. Zo wordt dit ‘leerboek’ ook nog eens een zoekboek. En het is een zoekopdracht voor gevorderden!

Zommer behandelt in het boek vogelsoorten van dichtbij huis én vogels uit andere oorden. Daarnaast zijn er pagina’s over veren en vleugels, snavelvormen, nesten en vogelgeluiden. Op elke twee pagina’s wordt een thema uitgewerkt.

Een boek om hartstikke vrolijk van te worden, dat motiveert om de volgende keer bijvoorbeeld iets langer te kijken naar de scharrelende houtduif in het park. Aanrader voor iedere natuur- en vogelliefhebber die kinderen deze liefde mee wil geven.

Nelly Hofman

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Als het beestje maar een naam heeft

Categorie: Boek van de week, Dieren & Natuur, Non-fictie

Baardman & boterkontje, de vogel en zijn naam – Toine Andernach – Noordboek Natuur – 129 blz. De huidige coronatijd kent ook een klein lichtpuntje: er zijn meer mensen die de natuur in gaan. En…

Boek van de week archief

5-maart-2021 | Lees verder | Reageer!