Een gek over de vloer

4-december-2013 | Categorie: Lichte literatuur, Thrillers & Spanning

Gestoord – Ellis Overbeek – Ellessy – 218 blz.

gestoordMaaike is een vierentwintigjarige vrijgezelle juriste bij een bank, die haar leven goed op orde heeft. Op een dag vindt ze haar auto op een andere plek terug dan waar ze hem heeft achtergelaten. Ze snapt hier niets van. Was ze dan zo ’s ochtends dan zo in de war dat ze helemaal vergeten is waar hij stond? Ze moet er in eerste instantie wat van lachen, maar als haar kat Joris de volgende dag op een plek zit waar hij niet zou kunnen zitten, gaat Maaike meer en meer twijfelen. Steeds meer onbegrijpelijke dingen gebeuren in haar huis en bijna snapt ze iemand die de deur uitglipt als ze net thuis komt. De politie kan weinig voor haar doen, omdat er geen braakschade is.

Maaike wordt steeds ongeruster; wie is dit? Wat wil deze inbreker en wat wil hij haar aandoen? Wie kan ze nog vertrouwen? De “inbraken” worden steeds persoonlijker en de angst bij Maaike daardoor ook.
Het boek Gestoord is een onderdeel van de Relax+ reeks van de uitgeverij Ellessy, de romans in deze serie bevatten niet alleen liefde, romantiek, relationele- en/of familieproblemen, maar ook een flinke dosis spanning. Een kruisbestuiving van liefdesromans met thrillers. Het boek past perfect in deze omschrijving.

Naast het leven en liefdesperikelen van Maaike zit er een grote dosis spanning in het boek. Juist door deze combinatie wordt de hoofdpersoon een personage waar mee je een band krijgt. Het gaat niet alleen om de spanning, maar ook om het leven van Maaike, haar familie en haar vriendinnen. Als lezer leef je met haar mee en voel je hoe de “inbreker” het net steeds dichter om haar heen trekt. De spanning wordt goed opgebouwd, daarnaast lijken er steeds andere mogelijke daders te zijn. De oplossing blijft op deze manier een verrassing en houdt de lezer vast.
Een goed geschreven en goed opgebouwd boek met verrassende wendingen in het verhaal en een sterk einde.

Jeanine Notten

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek