Een geweldig nieuw speurdersduo

10-december-2012 | Categorie: Thrillers & Spanning

Sneeuwwitje moet sterven – Nele Neuhaus – Querido – 400 blz.


Sneeuwwitje moet sterven is het vierde boek van Nele Neuhaus maar het eerste vertaalde boek en ook haar doorbraak in Duitsland. Soms vraag je je af waarom de uitgevers niets in een boek zien en bij dit boek is dat wat mij betreft ook zo. Haar eerste drie boeken gaf ze in eigen beheer uit, pas bij het vierde boek was er een Duitse uitgever die Neuhaus durfde uit te geven. Ik was zelf zo onder de indruk van dit boek dat ik deel een in het Duits heb gekocht. Dat was ook heel goed!

Maar nu over Sneeuwwitje moet sterven. Een geweldig boek wat vol spanning zit en daarnaast ook de bekrompenheid van een klein dorp laat zien. De meeste bewoners hebben een dubbele agenda en ze laten niet het achterste van hun tong zien. Kortom veel ingrediënten voor een spannend geheel. Nele Neuhaus weet daar ook een goed verhaal van te maken en ik kon dan ook niet stoppen met lezen. Ik ben er zelfs eerder voor opgestaan en ik wilde het liefst telefoon en werk even helemaal vergeten.

Het verhaal: Tobias Sartorius keert terug in het dorp. Hij heeft een deel van zijn straf uitgezeten, nadat hij is veroordeeld voor de moord op twee meisjes uit het dorp. Hij en zijn familie worden echter niet meer geaccepteerd, maar Tobias wil gewoon verder leven ondanks alle pesterijen. Dan verdwijnt er weer een meisje en uiteraard wordt Tobias al schuldig verklaard voordat er een onderzoek is gestart. In dit klimaat moeten Pia Kirchhoff, de assistente, en hoofdcommissaris Oliver von Bodenstein hun onderzoek doen en dat is niet eenvoudig. Dit komt ook doordat de hoofdcommissaris niet zo doortastend en scherpzinnig is als normaal door allerlei privé-besognes.

Sneeuwwitje moet sterven is een absolute aanrader maar pas op: eenmaal begonnen in dit boek raak je verslaafd, maar het is wel een mooie verslaving. Blijf deze auteur volgen!

Wim Krings

Pin It

3 Reacties

  • […] Boekenbijlage; Een geweldig boek wat vol spanning zit en daarnaast ook de bekrompenheid van een klein dorp laat zien. De meeste bewoners hebben een dubbele agenda en ze laten niet het achterste van hun tong zien. Kortom veel ingrediënten voor een spannend geheel. Nele Neuhaus weet daar ook een goed verhaal van te maken en ik kon dan ook niet stoppen met lezen. Ik ben er zelfs eerder voor opgestaan en ik wilde het liefst telefoon en werk even helemaal vergeten. […]

  • Ik heb het gelezen, steengoed!

  • De titel en de recensie nodigen echt uit. Deze wil ik graag nog lezen !

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk