Een gezellige dag zonder internet

18-april-2020 | Categorie: Kinderboeken

De dag dat oma het internet kapotmaakte – Marc-Uwe Kling – Illustraties van Astrid Henn – Vertaling Hedi de Zanger – De Vier Windstreken – 59 blz.

Wat een pech! Het is de allereerste keer dat kleine Tiffany op oma past. En uitgerekend vandaag maakt oma het internet kapot. Het hele internet. Van de hele wereld… Zonder internet is alles anders: Max kan niet appen, Lisa kan geen muziek meer luisteren en opa mist zijn favoriete tv-programma. Zelfs mama en papa komen vroeg naar huis, omdat ze niets meer kunnen doen op hun werk. Wat moeten ze zonder internet? Toch wordt het een heel gezellige dag. En dat terwijl het internet het niet doet! Of komt het juist doordat het internet niet werkt?

Wat een heerlijk feelgood boek voor kinderen vanaf een jaar of acht. Je kunt het zelfs voorlezen aan iets jongere kinderen. De dag dat oma het internet kapotmaakte gaat over een voor bijna iedereen herkenbaar gezin. Een lief, klein meisje in de hoofdrol, een grote broer die de hele tijd naar z’n telefoon zit te kijken, een grote, puberende zus met groen haar en een beetje liefdesverdriet, een opa die alles wil repareren en een oma die wat onhandig is met de computer. We kennen deze types allemaal wel, en dat is misschien ook wel waarom we allemaal wel een beetje moeten giechelen om oma. De illustraties passen hier goed bij, ook die geven je een vrolijk gevoel.

Uiteindelijk heeft natuurlijk ieder goed kinderboek een moraal: soms moet je het internet even vergeten en als gezin écht even contact maken met elkaar. Het zal je verbazen hoe gezellig dat kan zijn!

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Kunst in gevaar

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Moederweelde – Hetty Kleinloog – Marmer – 316 blz Amanda Nelom, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, laat aan Lisa en Kat Kauffmann het schilderij van Rembrandt, Paulus als apostel, zien. Het is nauwelijks nog…

Boek van de week archief

18-maart-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje tovert verhalen