Een goede mix van diverse genres

12-december-2014 | Categorie: Lichte literatuur, Thrillers & Spanning

De Marrense kerkmoord – S. Lucia – Elikser – 403 blz.

De Marrense kerkmoordAls Steffi zich net heeft los geworsteld uit een slechte relatie, krijgt ze een ernstig ongeluk waarbij ze een bijna-doodervaring ervaart. Ze spreekt met een man die zich Otis noemt.
Na haar verblijf in het ziekenhuis trekt ze tijdelijk in bij haar nicht ( en beste vriendin) Catharina. Na de bijna-doodervaring merkt Steffi dat ze extra gevoelig is geworden en weet niet goed hoe ze hier mee om moet gaan. Als er een moordzaak van dertig jaar geleden wordt heropend, raakt Steffi betrokken bij dit onderzoek. Ze laat zich er in meeslepen met gevaar voor eigen leven. Wederom komt ze in contact met Otis.

‘Een lichtgevende man uit de hemel die tegen haar zei dat het een aards cliché was om te denken dat het Gods wil was wanneer haar lichaam zou sterven.’

In de eerste hoofdstukken van De Marrense kerkmoord heb ik kennisgemaakt met de vele personages die een rol spelen in dit boek. Deze hoofdstukken waren dan ook niet vlot te lezen en een goede concentratie was wel even noodzakelijk. Daarna komt er meer vaart in het verhaal en ging het mij steeds meer intrigeren. Als vanzelf werd ik meegevoerd naar de ontknoping. Spanning, een tintje spiritualiteit en een vleug romantiek, allemaal te vinden in dit boek. De meeste personages zijn sympathiek en door de goede uitwerking van hun karakters heb ik met ze leren kennen en met ze mee kunnen leven. Zeker het verhaal van de hoofdrolspeelster Steffi heeft mijn volle aandacht gehad, omdat ik wel open sta voor een beetje spiritualiteit.

”Je zult met je gevoelige intuïtie moeten leren leven,” zei Hindrik. “Houd je wereld klein, dat is de enige manier om dicht bij jezelf te kunnen blijven en gelukkig te zijn.”

De cover is niet heel opvallend, maar toch heeft het wel iets. Maar ik twijfel of iemand dit boek snel zou oppakken in de boekwinkel en dat is jammer. Het onderwerp is uniek bedacht en het is eens heel iets anders dan een standaard misdaadroman. De Marrense kerkmoord is een goede mix van diverse genres met diverse levenswijsheden daarin verweven.

Wendy Wenning

Pin It

1 Reactie

  • Ik vind het een héél mooi boek, het is goed geschreven en leest makkelijk!
    Spannend tot de laatste pagina!
    Super, Sylvia Lucia!!

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk