Een hartverwarmend boek voor koude winterdagen

6-december-2012 | Categorie: Kunst & Cultuur

Winterwarmte – Connie Harkema – aquaZZ – 54 blz.

Connie Harkema is van huis uit journaliste en schrijfster, maar haar pas uitgekomen boek Winterwarmte bewijst dat ze veel meer is dan gewoon een schrijver. Ze omschrijft zichzelf dan ook het liefst als een beeldend woordkunstenaar. Voor Harkema kan een mooi verhaal niet zonder een prachtige schilderwerk en een schilderwerk niet zonder een warm gedicht, alles is met elkaar verbonden. Een geval van niet kunnen kiezen?

Misschien wel, maar het is alles behalve storend. Winterwarmte is een heerlijk boek om te lezen bij de kachel met een grote kop dampende chocolademelk met een dikke dot slagroom. De verhalen, gedichten en schilderwerken in het boek hebben als verbindend element: Winter. Sinterklaas, kerst en het witte winterlandschap.

Harkema geeft op een grappige manier uitleg over de oorsprong van sinterklaas aan haar dochter en haar buurmeisje. Omschrijft op een zeer herkenbare manier het ultieme kerstgevoel en vertelt het ontroerende verhaal van mevrouw de Winter, die vlak voor kerst zonder pardon door haar zoon wordt afgescheept naar een verzorgingshuis. De verhalen worden afgewisseld met korte gedichten over sneeuwvlokken, de sterren en het goddelijke begin. Het warme gevoel wordt compleet gemaakt door de warme, sfeervolle schilderwerken van de beeldend woordkunstenaar.

Kortom, met dit hartverwarmende boek kom je de gure winterdagen wel door. Een mooi cadeau voor onder de kerstboom. Sloffen aan, kachel hoog, koekjes en warme chocolademelk binnen handbereik en lezen maar!

Nynke Tans

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Intrigerende twaalfde-eeuwse vrouw

Categorie: Boek van de week, Historische roman

Aquitanië, land van water – Eva García Sáenz de Urturi – vertaling: Jacqueline Visscher – A.W. Bruna – 348 blz. De auteur Eva García Sáenz de Urturi is verkozen tot winnaar van de Premio Planeta…

Boek van de week archief

14-oktober-2021 | Lees verder | Reageer!