Een ideaal leven onderuit gehaald

14-april-2018 | Categorie: Thrillers & Spanning

Het laatste dat ze deed – Gregg Olsen – Vertaling Frank van der Knoop – Karakter – 334 blz.

Slechts één onoplettende seconde duurde het. Eén seconde die het leven van iedereen van wie ze hield totaal veranderde. Eén seconde die niet terug te draaien is. Eén seconde…

Ik houd van boeken waar je direct ingezogen wordt. En dat doet Olsen met een flashback naar het meest heftige moment uit de jeugd van Liz. Het moment waarop haar leven volledig veranderde; een ongeluk waarbij de zoon van Dan Miller omkomt. Was dat de schuld van de bestuurder Miller of was het domme pech?

Steengoed geschreven flashback die je als lezer beleeft alsof je erbij bent. Maar, daarna gaan we naar het leven van de getrouwde, carrière makende Liz en verdwijnt het verhaal van haar jeugd naar de achtergrond. Om daarna op een geniale wijze een onderliggende rode draad door het verhaal te verweven.

Liz en Owen wonen tussen perfecte gezinnen met succesvolle carrières. Met een zekere afgunst bekijken zij hun buren Carole en David, die een ideaal leven lijken te hebben: een goed inkomen, een gelukkig gezinsleven, geborgenheid, en een prachtig zoontje: Charlie.
Maar dan verdwijnt Charlie plotseling. Er is geen enkel spoor, hij is onvindbaar. En alles wat perfect leek, zakt als een kaartenhuis in elkaar.

Het laatste dat ze deed is een perfect opgebouwde thriller.
Olsen sleurt je met de flashback het verhaal in. Daarna krijg je als lezer even rust en maak je kennis met de hoofdpersonen Liz en Owen. Maar al snel krijgt het leven een onverwachte wending, want Charlie raakt spoorloos. Althans, voor de hoofdpersonen, want als lezer weet je waar hij is. Toch? Of raakt de lezer Charlie ook kwijt?

De personages zijn prima uitgewerkt en ook de relaties die onder druk komen te staan zijn verrassend goed weergegeven. Het uiteindelijke plot van het verhaal is héél verrassend! Ik had het niet zien aankomen.

Gregg Olsen heeft een heerlijke thriller geschreven die je zonder problemen in één ruk kunt en wilt uitlezen.

Nelly Hofman

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Een licht boek over kanker

Categorie: Boek van de week, Columns & Korte verhalen, Mens & Maatschappij

Bijna iedereen heeft kanker – Saskia Maaskant – Davidsfonds – 271 blz. Saskia Maaskant debuteerde in 2011 met de jeugdroman De verteller van Beorga. Deze en de twee volgende jeugdromans werden bekroond met verschillende…

Boek van de week archief

6-januari-2023 | Lees verder | Reageer!