Een kat om in je hart te sluiten

6-augustus-2012 | Categorie: Dieren & Natuur

Casper, de kat die met de bus ging – Susan Finden – The House of Books – 237 blz.

Susan Finden en haar man Chris zijn dol op katten. Ze zijn ruim behuisd en hebben altijd nog wel plaats voor een extra kat. In 2002 halen ze weer eens twee katten uit het asiel.

Een van de twee heet Morse. Hij verstopt zich in het begin overal en is bijna steeds onvindbaar. Omdat hij zich als een spookje gedraagt, herdopen ze de kat en noemen ze hem voortaan Casper naar het bekende figuurtje uit de tekenfilmserie.

Als Casper eindelijk zijn angst heeft overwonnen, blijkt het een heel apart dier. Na verloop van tijd komen Susan en Chris er achter dat de kat vaak een ritje maakt met buslijn 3. Hij bouwt een bijzondere relatie op met passagiers en chauffeurs.

Zijn escapades worden door de pers opgemerkt en hij wordt een landelijk bekende Engelse kat. Veel mensen zijn dan ook intens verdrietig als Casper begin 2010 wordt doodgereden door een auto. Een boeiend verhaal dat elke dierenliefhebber zal ontroeren en aanspreken.

Pieter Feller

Pin It

1 Reactie

  • Ik ben zelf ook gek op katten. Dit boek is zo leuk. Ik kan het iedereen aanraden!

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk