Een kijkje in de keuken van de boekhandel

8-januari-2013 | Categorie: Geschiedenis

Blok – J.C. Brokken – Koninklijke Boekverkopersbond – 125 blz.

Het boek Blok is geschreven n.a.v. het 105-jarig bestaan van de Koninklijke Boekverkopersbond. Het is het verhaal van een eigenzinnige boekverkoper H.W.Blok uit Rotterdam. Hij was al boekhandelaar voor de tweede wereldoorlog en hij maakte in het concentratiekamp een schets van zijn te verbouwen winkel na de oorlog.
Een leuk boek, dat in ieder geval door boekverkopers gelezen zou moeten worden, maar ook voor de anderen interessant is. Wat zijn beweegredenen van de boekhandelaar en waar zijn de beperkingen?

Wim Krings

Pin It

1 Reactie

  • Geachte mijnheer Brokken,

    Net voor de kerst vertelde een verre kennis van mij dat u een boekje had geschreven over H.W. Blok van boekhandel Blok. Aangezien ik eind jaren 60 er pakweg twee jaar gewerkt heb (ik was 17 jaar toen ik er begon en het was mijn eerste baantje) heb ik uw boek gekocht. Het was voor mij even een reis in het verleden. Mijn eerste baantje is mij altijd bijgebleven. Ook het feit dat Nel de Gelder mij weghaalde bij de boeken van Lenie Saris en liet zien dat er meer was dan deze schrijfster. Na pakweg twee jaar had ik ander werk, maar mijn liefde voor het boek is altijd gebleven. Van mijnheer Blok kon ik nooit hoogte krijgen, maar ik heb hem wel ervaren als een eerlijke werkgever.

    Hartelijk dank voor dit boekje en een kijkje in het karakter van mijn eerste werkgever.
    Vriendelijke groeten,
    Diny Ruis

Boek van de Week

Sympathiek verhaal over een tragisch gezin

Categorie: Boek van de week, Literatuur, Novelle

Lieve vogel, een kleine roman – Cilja Zuyderwyk – Brave New Books – 101 blz. Paul en Tosca hebben elkaar op het werk voor het eerst ontmoet. Daarvoor hadden ze vaak telefonisch contact – hij…

Boek van de week archief

17-november-2019 | Lees verder | Reageer!