Een verontrustende, mysterieuze pageturner

29-juni-2014 | Categorie: Thrillers & Spanning

Hellevanger – Jack Lance – Suspense Publishing – 301 blz.

9789088530234.inddRachel wordt wakker in een onbekende bosrijke omgeving. Ze heeft geen flauw idee waar ze is, wie ze is en wat er gebeurd is. Ze heeft totaal geen herinneringen meer. Met veel moeite weet ze op te staan en begint te lopen. Op een gegeven moment staat ze midden op de weg als Stephen Mackenzie er met de auto aan komt rijden. Stephen neemt haar mee naar zijn huis en naar zijn vrouw. Als Rachel daar onder de douche staat begint ze zich een aantal dingen te herinneren, haar naam, de naam van haar vriend.

Haar vriend Jonathan is al een tijdje op zoek naar haar, daar Rachel spoorloos verdwenen was. Eindelijk krijgt hij een telefoontje van haar en haalt haar op. Hij vertelt Rachel dat ze na de begrafenis van haar overleden vriendin Jenny spoorloos verdwenen is. Rachel kan zich niets meer herinneren en gelooft niet dat haar vriendin dood is. Samen gaan ze op speurtocht om uit te zoeken wat er met Rachel gebeurt is.

‘Wat is ontwaken? Waar ligt de grens tussen droom en werkelijkheid?’

De boeken van Jack Lance ademen de sfeer van Stephen King en Dean Koontz. Jaren geleden heb ik de boeken van Stephen King en Dean Koontz veel gelezen, maar op een gegeven moment konden deze boeken mijn aandacht niet meer vasthouden. Nu ik Hellevanger van Jack Lance heb gelezen, is mijn interesse opnieuw gewekt.
Hellevanger heeft meerdere verhaallijnen die mede door de korte hoofdstukken goed te volgen zijn.
Deze korte hoofdstukken met eenvoudige zinnen maken samen met de mysterieuze spanning dit boek makkelijk en vlot leesbaar. Het blijft heel lang een raadsel wat er nu met Rachel gebeurd is en hoe zit het met Jenny?

‘Er was daar iets wat hier niet thuishoort.’

Ik wilde dit allemaal erg graag weten en door deze nieuwsgierigheid kon ik dit boek heel moeilijk wegleggen. Het verhaal verveelt geen moment en is boeiend en mysterieus van begin tot einde. De soms wat horrorachtige passages gaven het verhaal een extra dimensie. Hellevanger is voor mij een reden om weer eens wat verder te kijken wat betreft het genre thrillers. Toch weer eens een boek van Stephen King te gaan lezen en ik ben nu ook zeer benieuwd naar de andere boeken van Jack Lance!

Wendy Wenning

Pin It

1 Reactie

Boek van de Week

Kunst in gevaar

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Moederweelde – Hetty Kleinloog – Marmer – 316 blz Amanda Nelom, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, laat aan Lisa en Kat Kauffmann het schilderij van Rembrandt, Paulus als apostel, zien. Het is nauwelijks nog…

Boek van de week archief

18-maart-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje tovert verhalen