Een waardig vervolg op ‘Schijndood’

18-juli-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

Fantoompijn – Thomas Enger – Querido – 364 blz.

FantoompijnIn het eerste boek met Henning Juul begint hij, na een afwezigheid van twee jaar, weer met werken, om de dood van zijn zoontje te verwerken. Hij geeft zichzelf de schuld van de dood na een brand in zijn flat. Ook in dit boek heeft hij er nog erg veel moeite mee. Dan vraagt een veroordeelde man, Tori Pulli, om hem te helpen te bewijzen dat hij onschuldig is. Als tegenprestatie krijgt Henning dan informatie van hem over de dood van zijn zoon na de brand. Henning’s beeld wordt daardoor weer volledig overhoop gegooid. Wat moet hij doen en tegen welke prijs?

Fantoompijn is weer een goed opgebouwd verhaal net als zijn debuut: Schijndood. Henning Juuls dilemma’s worden goed naar voren gebracht. Kan hij wel onvoorwaardelijk aan dit verzoek meewerken? Er zijn namelijk ook tegenstanders van formaat die hem tegenwerken. Thomas Enger weet de spanning goed op te bouwen. Er zal uiteraard wel een vervolg op Fantoompijn komen. Nu maar hopen dat Henning Juul ook eens een keer in wat rustiger vaarwater komt, want het onderzoek vergt sowieso al veel van hem en dan de onzekerheid over de dood van zijn zoontje. Zoiets gaat niemand in de koude kleren zitten.

Wim Krings

Wil je het boek aanschaffen? Klik hier!

Pin It

1 Reactie

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk