En ik dan?

2-maart-2015 | Categorie: Voorleesboek

Hier is ze dan! – Eve Tharlet & Chatherine Leblanc – Vertaling: Eline Markus – De Vier Windstreken – 32 blz.

hier-is-ze-danKleine Beer heeft het goed voor elkaar. Papa en mama spelen veel met hem. Vooral die spelletjes die hij het allerliefste speelt. Bovendien hebben papa en mama hem verteld dat er iets heel speciaals gaat gebeuren. Er komt een baby. Die zit nu nog in mama’s buik.
Op een ochtend komt Kleine Beer beneden en is oma er. De baby is geboren en mama ligt in het ziekenhuis. Kleine Beer mag later gaan kijken naar zijn zusje Anna. Maar al snel nadat hij haar heeft gezien heeft hij er genoeg van. Ze is klein, stinkt en kan nog niets. Papa en mama hebben alleen nog maar tijd voor hem als Anna slaapt. Verder moet hij zich maar zelf vermaken, want mama heeft gezegd dat hij nu een grote jongen is. Kleine Beer snapt er niets van. Hij is jaloers!

Maar ook Kleine Beer snapt uiteindelijk waarom het zo leuk is om een klein zusje te hebben. Hij is maar al te trots dat hij haar grote broer is. Eline Markus heeft dit zo herkenbare, leuke boekje vertaald voor Uitgeverij De Vier Windstreken. De prachtige illustraties zijn van Eve Tharlet. De toch wel humoristische tekst van Catherine Leblanc bracht me meermaals aan het lachen. Moederbeer die in het ziekenhuis bevalt, Kleine Beer met een trui aan, Anna met een grote luier… leuk gevonden!

De leuke hardcover heeft mooie illustraties, lief en soms stoer, vooral heel herkenbaar voor ouders. Een erg fijn voorleesboekje voor een kleuter die een broertje of zusje gaat krijgen.

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk