Eten om bij weg te dromen

9-september-2013 | Categorie: Kookboeken

Food for the soul, gerechten om blij van te worden –  Anna de Leeuw, Marianne Luning & Barbara van Stek – Terra – 231 blz.

Food for the SoulZoals de ondertitel van het boek al doet vermoeden staat dit boek vol met recepten om heel blij van te worden. Dat is ook precies te gedachte waarmee de auteurs Food for the soul hebben geschreven. Lekker eten maakt gelukkig!
Food for the soul is verdeeld in zeven hoofdstukken, met prachtige namen als Geluk, Inspiratie, Genieten en Puur. Tussen de recepten staan uitspraken die alles te maken hebben met het thema van het hoofdstuk. Zo vind je bij het hoofdstuk Samen bijvoorbeeld de uitspraak: ´People who give you their food will give you their heart´ en bij Inspiratie de beroemde uitspraak: ‘If life gives you lemons make lemonade’.

Inspiratie krijg je door dit mooie kookboek zeker. Het staat barstensvol lekkere, gezonde recepten voor eindeloze avonden genieten met je vrienden aan een lange tafel. Allemaal puur en gezond (en het liefst gemaakt met biologische ingrediënten). Begin de avond bijvoorbeeld met homemade groentechips bij de borrel, Frittata van truffelaardappels als voorafje, gevolgd door zelfgerookte zalmforel met bietensalsa en een clafoutis als dessert.

Naast de heerlijke pure gerechten is de vormgeving van Food for the soul, met de fotografie van Anna de Leeuw en de mooie uitspraken tussen de recepten door, ook prachtig. Hierdoor is het een leuk cadeau om aan medegenieters van lekker eten te geven, want samen word je al helemaal blij van lekker eten!

Nynke Tans

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk