Eten om bij weg te dromen

9-september-2013 | Categorie: Kookboeken

Food for the soul, gerechten om blij van te worden –  Anna de Leeuw, Marianne Luning & Barbara van Stek – Terra – 231 blz.

Food for the SoulZoals de ondertitel van het boek al doet vermoeden staat dit boek vol met recepten om heel blij van te worden. Dat is ook precies te gedachte waarmee de auteurs Food for the soul hebben geschreven. Lekker eten maakt gelukkig!
Food for the soul is verdeeld in zeven hoofdstukken, met prachtige namen als Geluk, Inspiratie, Genieten en Puur. Tussen de recepten staan uitspraken die alles te maken hebben met het thema van het hoofdstuk. Zo vind je bij het hoofdstuk Samen bijvoorbeeld de uitspraak: ´People who give you their food will give you their heart´ en bij Inspiratie de beroemde uitspraak: ‘If life gives you lemons make lemonade’.

Inspiratie krijg je door dit mooie kookboek zeker. Het staat barstensvol lekkere, gezonde recepten voor eindeloze avonden genieten met je vrienden aan een lange tafel. Allemaal puur en gezond (en het liefst gemaakt met biologische ingrediënten). Begin de avond bijvoorbeeld met homemade groentechips bij de borrel, Frittata van truffelaardappels als voorafje, gevolgd door zelfgerookte zalmforel met bietensalsa en een clafoutis als dessert.

Naast de heerlijke pure gerechten is de vormgeving van Food for the soul, met de fotografie van Anna de Leeuw en de mooie uitspraken tussen de recepten door, ook prachtig. Hierdoor is het een leuk cadeau om aan medegenieters van lekker eten te geven, want samen word je al helemaal blij van lekker eten!

Nynke Tans

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Een gecompliceerde vriendschap

Categorie: Boek van de week, Literatuur, Roman

Gezel in marmer – Anjet Daanje – Pluim – 444 blz. Na het succes van De herinnerde soldaat, een boek dat heel langzaam bekend werd, is Gezel in marmer uit 2006 door uitgeverij Pluim…

Boek van de week archief

23-juli-2021 | Lees verder | Reageer!