Filosoferen en lachen met de allerkleinsten

9-november-2019 | Categorie: Prentenboek

Lig je samen sneller dubbel? – Test en illustraties van Katrin Stangl – Vertaling J.H. Gever – Gottmer – 34 blz.

Kun je slapen met regenlaarzen aan?
Hoeveel spullen passen er achter de bank?
Worden je knuffels wakker als je te veel beweegt?
Wat denk jij? Zeg het maar!

Lig je samen sneller dubbel? bestaat uit 26 soortgelijke vragen. Vragen voor kinderen om zelf over na te denken, en in veel gevallen om zelf uit te proberen.

Of je als ouders blij wordt als je kind gaat testen hoeveel spullen er achter de bank passen of wanneer hij op de grond gaat uitproberen hoe lang een sliert tandpasta is, is een tweede, maar het is wel leuk om te doen. Zeker als je met z’n tweeën bent, dan kun je gelijk kijken of je samen sneller dubbel ligt. Neem de vragen samen met je kind door, en nodig het uit om eens goed te denken over bepaalde dingen, zoals: Kun je een kat alles vertellen?

Opvallend aan dit boek zijn de paginagrote simpele illustraties. Strangl gebruikt minimale vormen en vrijwel alleen maar de basiskleuren. Je hoeft er niet minutenlang naar te kijken om alles tot je door te laten dringen. De plaatjes zijn sprekend, je ziet gelijk wat het moet zijn. De afbeeldingen zijn gedrukt op een ietwat grof papier in plaats van de gebruikelijke gladde pagina’s. Het is weer net even iets anders dan anders.

Uiteindelijk is Lig je samen sneller dubbel? niet een boekje om alle maar even door te lezen. Je moet wel stilstaan bij de vragen. Je kunt een beetje met je kinderen filosoferen en een beetje lachen. En dat kan heel gezellig zijn, zeker samen.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk