Filosoferen en lachen met de allerkleinsten

9-november-2019 | Categorie: Prentenboek

Lig je samen sneller dubbel? – Test en illustraties van Katrin Stangl – Vertaling J.H. Gever – Gottmer – 34 blz.

Kun je slapen met regenlaarzen aan?
Hoeveel spullen passen er achter de bank?
Worden je knuffels wakker als je te veel beweegt?
Wat denk jij? Zeg het maar!

Lig je samen sneller dubbel? bestaat uit 26 soortgelijke vragen. Vragen voor kinderen om zelf over na te denken, en in veel gevallen om zelf uit te proberen.

Of je als ouders blij wordt als je kind gaat testen hoeveel spullen er achter de bank passen of wanneer hij op de grond gaat uitproberen hoe lang een sliert tandpasta is, is een tweede, maar het is wel leuk om te doen. Zeker als je met z’n tweeën bent, dan kun je gelijk kijken of je samen sneller dubbel ligt. Neem de vragen samen met je kind door, en nodig het uit om eens goed te denken over bepaalde dingen, zoals: Kun je een kat alles vertellen?

Opvallend aan dit boek zijn de paginagrote simpele illustraties. Strangl gebruikt minimale vormen en vrijwel alleen maar de basiskleuren. Je hoeft er niet minutenlang naar te kijken om alles tot je door te laten dringen. De plaatjes zijn sprekend, je ziet gelijk wat het moet zijn. De afbeeldingen zijn gedrukt op een ietwat grof papier in plaats van de gebruikelijke gladde pagina’s. Het is weer net even iets anders dan anders.

Uiteindelijk is Lig je samen sneller dubbel? niet een boekje om alle maar even door te lezen. Je moet wel stilstaan bij de vragen. Je kunt een beetje met je kinderen filosoferen en een beetje lachen. En dat kan heel gezellig zijn, zeker samen.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ingenieus prentenboek

Categorie: Boek van de week, Prentenboek

Bijen blaten niet, dokter Brombeer – Wilma Geldof – Illustraties: Janneke Ipenburg – Luiting-Sijthoff – 28 blz. Het gaat niet goed met dokter Brombeer, de arts van het dierenziekenhuis. Hij bekijkt zichzelf in de spiegel…

Boek van de week archief

24-november-2022 | Lees verder | Reageer!