Frieda Klein in de problemen

19-juli-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

Wachten op woensdag – Nicci French – Anthos – 491 blz.

Wachten op woensdagHet derde deel in de Frieda Klein cyclus staat toch voor een belangrijk deel in het teken van het verwerkingsproces van Frieda nadat ze bijna dood is gebleven in het vorige boek. Het lijkt ook wel of zij haar realiteitszin heeft verloren. Door bezuinigingen bij de politie wordt er geen gebruik meer gemaakt van haar diensten. Toch kan Karlsson het niet laten om af en toe naar haar advies te luisteren. Dit tegen de wens van zijn commissaris! Er is namelijk een heel aardige gewone vrouw vermoord. Het is allemaal nogal vreemd, maar dan blijkt dat deze vrouw een dubbelleven leidde. Haar gezin raakt ontwricht, maar ook dat van haar minnaar. Het blijkt uiteindelijk allemaal nog veel ingewikkelder in elkaar te zitten dan je op het eerste gezicht denkt.

Daarnaast volgt Frieda zelf iets anders; ze zoekt een vermist meisje en komt zo ook in contact met een journalist die ook vermiste meisjes zoekt maar om aan te tonen dat de veroordeelde onschuldig is.
Nicci French zorgt dat de verhaallijnen goed te volgen zijn, maar het vergt wel concentratie! Wachten op woensdag zit net als vorige delen goed in elkaar, maar boek zit is misschien minder een psychologische thriller en meer een roman. Misschien dat de echte thrillerfan dit niet zo kan waarderen. Ik vind het knap gedaan, want Frieda Klein had nu toch ook echt tijd voor zichzelf nodig. Ze heeft al aardig wat te verwerken gehad en dat het nu is opgelost, is teveel gezegd, maar ze moet weer verder en ze zoekt nu ook zelf hulp!

Ik ben benieuwd naar de donderdag en welke richting de serie op gaat: meer naar de psychologische roman of toch weer een psychologische thriller. Dit boek neigt meer naar een roman en dat is niet verkeerd. Het geeft extra verdieping, maar geeft de serie ook een andere richting.

Wim Krings

Wil je het boek aanschaffen? Klik hier!

Pin It

1 Reactie

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk