Gedetailleerde thriller

1-oktober-2014 | Categorie: Thrillers & Spanning

Koelcel – Linda Samplonius – De Crime Compagnie – 230 blz.

KoelcelLinda Samplonius (1984) is een feelancejournalist. Ze heeft een vaste rubriek in de VIVA en coördineert jaarlijks de VIVA400-lijst: een lijst met de 400 succesvolste en meest inspirerende vrouwen. Ze heeft geschreven voor Marie Claire, Cosmopolitan, Crimezone.nl en nrc.next. Koelcel is Samplonius eerste boek.

In Koelcel wordt freelance fotografe Sara Beekveld na een personeelsfeest wakker in het bed van haar collega Marcel Grotenbroek. Ze herinnert zich niet hoe ze daar is beland en vermoedt dat ze is gedrogeerd en verkracht. Al snel raakt ze geobsedeerd door Marcel. Ze is vastbesloten uit te vinden welk vuil spelletje hij speelt. Dan wordt Marcel dood in zijn douche aangetroffen…

Van het feit dat Samplonius’ man Ben bij de recherche werkt en haar moeder kennis heeft van het werk van de Rijkspolitie, heeft deze schrijfster handig gebruik gemaakt. Goede beschrijvingen van het reilen en zeilen bij de politie en het NFI geven het verhaal kleur. Maar met name de gedetailleerde beschrijving van de autopsie van het lichaam van Marcel is ijzersterk. Ik kan hier nu een stuk hieruit citeren, maar ik verklap liever niet het beste stuk uit het boek.

De verhaallijn is niet superorigineel, en tot vlak voor het slot niet geheel verrassend, maar toch blijft het spannend tot het einde. Mede doordat het boek bestaat uit korte hoofdstukken zit er veel vaart in. Koelcel leest lekker door.
En over eventuele onduidelijkheden over de titel, die in eerste instantie niet echt voor de hand lijkt te liggen. Koelcel is in dit geval gewoon een ander woord voor mortuarium.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Intrigerende twaalfde-eeuwse vrouw

Categorie: Boek van de week, Historische roman

Aquitanië, land van water – Eva García Sáenz de Urturi – vertaling: Jacqueline Visscher – A.W. Bruna – 348 blz. De auteur Eva García Sáenz de Urturi is verkozen tot winnaar van de Premio Planeta…

Boek van de week archief

14-oktober-2021 | Lees verder | Reageer!