Genomineerden beste luisterboek bekend

8-mei-2018 | Categorie: Boekenbijlage nieuws

Sonja Barend, Howard Komproe, Gijs Scholten van Aschat, Arthur Japin en Sander de Heer maken kans op de Hebban Luisterboek Award 2018. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt in Tijd voor MAX op NPO 1. Een jury van meer dan honderd liefhebbers bepaalde de shortlist. De verkiezing wordt voor de tweede keer georganiseerd door boekensite Hebban.nl ter gelegenheid van de Week van het Luisterboek die woensdag begint. Vorig jaar won actrice Hanna Verboom in de categorie Volwassenen met het voorlezen van de roman Tweede kans van Martyn van Beek.
De Luisterboek Award is een bekroning voor de voorlezer én schrijver van het beste luisterboek van het jaar. De genomineerde boeken zijn Alleen op de wereld van Hector Malot in de hertaling van Tiny Fisscher, voorgelezen door Gijs Scholten van Aschat en Het labyrint der geesten van Carlos Ruiz Zafon, voorgelezen door Sander de Heer.
Sonja Barend is genomineerd voor het voorlezen van haar eigen biografie Je ziet mij nooit meer terug. Howard Komproe is genomineerd voor het voordragen van Kleurenblind, het levensverhaal van de Zuid-Afrikaanse komiek, acteur en televisiepresentator Trevor Noah. Arthur Japin las zijn eigen boek Kolja voor.

Bron: ANP

Pin It

Boek van de Week

Een boek dat een leven lang meegaat

Categorie: Boek van de week, Jeugdboeken

Jij en ik en alle andere kinderen – Bart Moeyaert – illustraties Rotraut Susanne Berner, Gerda Dendooven e.a. – Querido – 487 blz. In een interview in De Tijd (31 december 2019) noemt Bart Moeyaert…

Boek van de week archief

17-januari-2020 | Lees verder | Reageer!